fredag, februar 25, 2022

Dagbok 2022: 25.februar

 Akkurat no kom eg inn frå altanen der eg har drive og spada vekk snø. Eg kan ikkje ta så mykje om gongen, for snøen er tung og skal hivast over rekkverket. Eg målte snønøgda til 55cm. Som før skrive har eg brukt å ta snøen etter kvar dei andre vintrane eg har vore her åleine, men i år har eg hatt nok med tunet. Har moka så å seie kvar dag no etter jul.

Klokka er no 17.40, temperaturen ute er 0 grader, eg meiner dei lova høgare temperatur enn det på vermeldinga i går.

Eg har hatt ein relativt aktiv dag i dag. Det første som skjedde varat eg skulle ein tur ned i kjellaren rett etter frokost, og der var fryseskapet så fullt av is at døra hadde begynt å opne seg. Det fyseskapet har eg hatt trøbbel med før, men no er det slutt. No skal det vekk. Eg fekk mykje arbeid med å berge alt som var inni, eg har heldigvis ein stor frysar i kjellaren, og ein mindre i garasjen. Den i garasjen brukte Nils til fisk etc. men sist sommar vaska eg den grundig og lagra plommer og bær der. Så der fekk eg plass til meir no. Eg orka ikkje å begynne og få i orden fryseskapet, men drog ut ledninga og la teppe etc. framom, så vatnet blir fanga opp. Så tok eg fredagsvasken.

Det hadde kome snø sist natt også, tung våt snø, så det vart å moke i dag også. Det er ingen problem med å moke, problemet er å få i frå seg snøen. Torbjørn tok og fresa oppe ved gata, men då han kom lenger ned stoppa eg han for då fauk singelen langt bortpover. Det kan vel ikkje vere så bra for fresaren heller? 

Eg har ikkje vore ute med bilen i dag, men leigebuaren har vore ute med sin. Han mokar til seg sjølv og litt meir. Eg har avtale med han at eg seier ifrå om eg treng hjelp. Men eg tek moking som trim, no når eg ikkje har gått så mykje tur og ikkje vore på trening.Ragnhild, venninna mi, ringde i går kveld og vi prata lenge. Ho er også mykje åleine heime og ho likar å moke snø, ho også.

Margrete skal plukke meg opp i morgon, då skal storfamilien møtast på Hareid.Der var ei pizzastykke igjen i dag, så eg laga ikkje nok anna middag. Etterpå sette eg på TV-men det er begrensa kor mykje eg greier å høyre om krigen i Ukraina, så eg sette over på ein serie som eg held på med for tida-og slappa av med den, heilt til eg gjekk ut på altanen og moka.

Det blir mykje mokeprat og det har det vore i heile vinter, og det er likt for alle. I dag fekk vi nokre solgløtt, men elles har det vore ein lang og mørk vinter.

Så ønsker eg alle :GOD HELG !




 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...