lørdag, februar 19, 2022

Dagbok 2022: 19.februar


 Klokka er no 17.10, temperaturen ute er 0 grader C, og akkurat no er det opplett.

Det hadde kome snø i natt og det snødde utover føremiddagen. Men då det letta opp gjekk eg ut og moka. Då hadde eg sete ei stund og strikka på ein ny genser til meg sjølv. Solveig kom med garn i går kveld, som ho hadde kjøpt på nettet. Eg kan ikkje strikke lestar i det uendelege, så eg trong eit varig prosjekt. Garnet er tynt og rundpinnen nr,2,5 , det er 288 masker rundt og rundt, så det tek si tid før brotet blir 5 cm. Men eg må lære meg litt tolmod.

Det var mykje snø som hadde kome ned sidan i går, eg trur det var 25-30 cm.men det som var litt lurt var at det var is på botnen, det gjorde det lettare å moke. Eg har ingen ting imot å moke snsø, for med ei hoven fot er det verre å gå tur, og mosjon må eg ha. Då eg var nesten heilt ferdig, kom Geir med mokebilen sin, men han fekk berre ta litt som låg oppe ved vegen. Då eg kom inn att vart det meir strikketøy + Serie, begge deler lid under at dei må dele på merksemda mi, mykje av poenga i serien blir oversett og ei og anna maske dett av pinnen.

Til middag i dag vart det speilegg, og så var det tilbake til strikketøyet. Ute klåna det opp og sola var framme ei stung, men så begynte det å snø igjen, heldigvis har det ikkje kome så mykje at eg må ut og moke igjen. 

Når eg ikkje går på butikk eller jobbar i huset på laurdagar får eg sundagskjensle. Det er i grunnen dumt å ikkje ta ein tur på byen på laurdags føremiddag, det gjorde vi alltid før, men særleg i Korona-tida slutta vi med det fordi det var så mange tilreisande på ALTI den dagen.

Det har i grunnen vore ein kjedelig dag, men det kan eg takke meg sjølv for. I går kveld begynte eg på ei ny bok som lovar bra, men det er berre på senga at eg les bøker. No skal eg lage meg ein god kopp med kaffi. Så mykje anna godt har eg ikkje i hus, og det er med vilje.Det kan ikkje vere jul heile året.

Oj! No er det heilt kvitt ute igjen, har aldri før sett så mykje snø kome og gå som denne vinteren.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...