mandag, september 06, 2021

Dagbok 2021: 6.september

Mitt einaste Opal-tre.
Klokka er no17.30, temperaturen ute er + 14 grader og det er regnbyer. I dag sov eg til klokka var nærmare 10, det er slikt som kan hende ein gong i året eller knapt det. Men eg hadde bak meg tre netter med relativt lite søvn og eg la meg ikkje tidleg i går kveld heller. Men  føremiddagen vart kort, for eg skulle møte på Bakk-Ola klokka 12. Det var styremøte i  pensjonistlaget. Bilen min var ikkje køyreklar, men eg fekk sitte på med nabo Solveig som skulle nedover og handle. Opp att gjekk eg, såpass eg fekk litt mosjon. 
Eg gjekk snart ut og begynte å plukke plommer på marka, sorterer dei i brukbare og til å kaste, om lag 50/50 når dei hadde lagt såpass lenge. Eg sjekka også svartsurbæra og dei var der! Må plukke dei også snart. Blåbæra har eg stort sett ete etter kvart, men der er enno noko artt. Eg sjekka også Victoria-plommene, men dei er ikkje modne enno. Der er enno mykje opalplommer på treet, og eg skal ut og plukke så snart det er opplett.
Elles har eg skrive referat frå styremøtet, laga meg litt mat etc. I morgon skal vi på trening igjen, for no har eg fått nytt batteri i bilen. Vaskemaskina er i gang med å vaske treningskleda mine, og i morgon må eg visst handle litt også. Eg er litt irritert på meg sjølv at eg ikkje et unna etter kvart, men lagar meg  lager i fryserane. Men grønsaker må eg i alle fall kjøpe etter kvart.  
Eg tenker med glede tilbake til helga då eg fekk møte så mange i familien. Dei er no elles nokså speidd utover landet; Tromsø, Oslo, Trondheim, Kongsberg og Volda. Eg har ei i Bergen også, og ho var der ikkje. Heller ikkje Einar, men han ser eg no av og til. No ser det ut for at det lettar ute, så kan det bli nokre kilo plommer til å lagre i frysaren.



 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...