mandag, juli 12, 2021

Dagbok 2021: 12.juli

Klokka er 16.40, temperaturen er + 23 grader C, det er sol og vind, heilt nydeleg vêr å vere ute i. Eg styrte litt i hagen på føremiddagen. Eg planta den nye buska som eg kjøpte i går,den gamle som ikkje var aldeles død planta eg nedst i hagen. Deretter spadde eg opp heile jordbæråkeren, dvs.den halvdelen som ikkje har fått nye plantar. Spadde den opp i fjor også, men det var ikkje nok. Litt seinare sådde er tre korte rader med reddikar. Det var det einaste eg fann på som ikkje var for seint å dyrke i år. Elles har eg ikkje gjort så mykje, men om ei stund skal eg vere med Marit og Janne på Plantasjen, så får eg kjøpe dei raude begoniane eg ikkje kjøpte i går. Det betur at det sannsynlegvis blir ein tur på gravplassen i dag også. Då får eg ta bilde etter plantinga og sette inn her. Eg følgjer Solveig og Øystein si ferd gjennom landet. Og eg seier til dei, som til alle andre: Reis nordover!Det er i nord landet er finast og mest spetakulært-du har ikkje sett Norge før du har vore i nord.No har eg dusja og vaska håret, var både skiten og sveitt etter hagearbeidet. Vatna med slangen i dag også. Vinden gjer at det blir fort tørt.
Eg fann ikkje det eg ville ha på Plantasjen, så eg gjekk ned på Tilseth og sjekka der. Dei hadde begonia men berre med små blomster. Derfor kjøpte eg denne vesle rosa i staden. Der er nokre små blå blomster frå før, på grava, så eg håper det blir litt fint med små roser.Klokka var nesten 19 då vi kom heimatt, så det vart ikkje planting i kveld. Det får eg ta att i morgon. I dag gløymde eg å ringe legesenteret-det må eg hugse i morgon. Eg skriv det ned-så er eg sikker. Eg må ete i meg det eg skreiv om Nord-Norge, for no regnar det der oppe, ser det ut til.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...