lørdag, august 29, 2020

Dagbok 2020: 29.august




Klokka er no 17.10, temperaturen ute er + 13 grader C, det er overskya og det blæs. Tidlegare var det finare vêr, men også nokre regndropar.
I dag hadde Einar vore og sprunge rundt Rotevatnet før han kom hit for å måle litt på huset mitt. På nedste bildet ser de veggen han har måla, i tillegg tok han andre strøket oppå altanrekkverket og på veggen på "altanstova"-han er effektiv når har set i gang. Før han kom hadde eg skrella poteter, bruna saus og funne fram kjøttkaker frå frysaren; vi skulle ha middag i lag etter målinga. Det er liksom ein tradisjon. Mens han måla tok eg ein snartur på butikken og kjøpte det eg gløymde i går. Så festa eg trådar på ferdige lestar og la opp nytt "spøt" mens eg hadde spansk-kurs på PC-en.
Vi åt godt til middag både Einar og eg, og etterpå hadde vi kaffi og is. Eg vart litt FOR mett, eg er ikkje vant til store måltid lenger. Eigentleg skulle eg hatt ei strafferunde eller to på Vernet -men trur ikkje eg orkar i dag, får heller ta to rundar i morgon-viss vêret blir bra.
Før Einar reiste gjorde eg eit dykk i frysaren og fann diverse plommer, rips etc. som eg sende med han til Solveig-etter avtale. Det var litt godt å få oversikt over kva eg har, og no skal eg prøve å bruke det som er der og ikkje kjøpe inn så mykje. Som eg seier til meg sjølv: Butikken er fem minutt unna- eg treng ikkje lager.
Eg var ut og plukka plommer opp frå marka, dei er ofte øydelagde før den tid, det er innsekt som et på dei mens dei enno er på treet. Eg bar ned i komposten ei stor bøtte med plommer i dag også, men litt er der å ete.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...