torsdag, august 27, 2020

Dagbok 2020: 27.august

Klokka er 17.25, temperaturen er +18 grader, og vêret er ganske fint, lettskya og litt sol innimellom.
Eg har ikkje så mykje spennande å berette for tida, det handlar mest om meg og hagen min. Eg er ikkje så mykje i lag med folk, men snakkar med naboane når eg er ute etc.
I dag hadde eg lagt ein plan, og den planen handla om "bringebæråkeren" min. For to år sidan fjerna eg hellene som låg på begge sider av åkeren, og sette poteter der i staden. Grov ned nokre poteter i fjor også. Men no var eg lei av at der vart så ruskete at eg ville gjenopprette orden. Eg var seint oppe i dag, så eg kom meg relativt fort i arbeid. Måtte berre plukke opp plommer og kvepsar og ha dei i bøtta først. Så sette eg i gang med bringebæråkeren. Først reiv eg opp så mykje skvallerkål som eg fann-og det var ikkje lite enda eg har nyleg luka der. Eg har lagt mykje plengras oppå molda for å prøve å kvele ugraset. Så såg eg over strengane etc. og forbetra det som var dårleg. Hellene skulle på plass att, så på eine sida gjorde eg det skikkeleg og spadde vekk gras og torv før eg la hellene på plass,  på andre sida la eg berre hellene utover, så skal eg ta det att seinare i haust eller til våren. Det var hardt arbeid og sveitten sila-det likar eg godt.

Innimellom,  i små pauser, leska eg meg med plommer. Eg ville ta med nokre poteter inn til middag og gjekk på den stilken som såg mest ferdig ut. Der var masse små poteter- og eg rekna med det var mandel. Første gongen eg kokte mandelpoteter var på ei campinghytte på Dønfoss. Nils sette meg til å passe potetene, og det gjekk ikkje så bra. Eg kokte dei heilt i "drav"- det gjorde eg i dag også, men eg tømde alt som var i panna opp i ein sil, såpass eg fekk smake sorten- og den var bra.
På bildet ser potetene rimeleg store ut, men dei ligg altså i ein 2-liters isboks. Eg har mykje meir poteter i åkeren, men trur dei skal få stå der ei stund til, det er no enno berre august.
Det første eg gjorde i dag var at eg plukka plommene opp frå graset. Ikkje ei av dei var etande, men fulle av kveps. Til og med på plommene som heng på trea er invadert av kveps. Eg er ikkje redd for kvepsestikk- for kvepsen likar plommene betre enn meg. Viss nokon i familien vil ha plommer så må de komme og få, sesongen er snart slutt. Linda og Erik får ete så mykje plommer dei vil, eg hamstrar ikkje. Må vel ned og plukke opp avfallseple også, trur ikkje det blir laga jus i år.
Der er masse bær på svartsurbær-buska, dei er ikkje så gode, men veldig sunne. Fulle med C-vitamin og antioksydantar. Eg las på nettet at dei blir betre etter ei frostnatt eller ein tur i frysaren. Dei skal vere gode til saft. ?

Eg har ikkje klipt plen i dag -i dag er det Torbjørn som surrar. Det kan hende at eg klipper opp mot gata-men der er meir sannsynleg at eg ventar til i morgon. Men eg finn sikkert noko å henge fingrane i fram til klokka 19, då er eg på plass framfor TV-en MED strikketøy (lestar)

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...