onsdag, august 26, 2020

Dagbok 2020: 26.august





Klokka er no 18.40, temperaturen ute er +15 grader, men det er kald vind. Eg vakna mange gonger i natt og trudde eg skulle stå opp, men vart liggande til det vart morgon, då eg stod opp i7-tida utan å sjekke klokka først. Då eg såg ut glaset var det som og blå himmel, då er det noko heilt anna å starte dagen , enn når det er regn og grått.
Eg hadde diverse eg skulle gjere i dag, men det var dogg i graset så ingen ting hasta. Marit og eg bestemte oss for å ta ein tur på ALTI, vi skulle ikkje kjøpe mat i dag men var på apoteket, Clas og diverse andre stader. Det var eg som køyrde, for Marit er ikkje trygg på bilen sin, sjølv om dei ikkje fann noko på verkstaden.
Då eg kom heim skulle eg klippe plen, men først måtte eg berre plukke opp plommene som låg i graset. Ikkje før har dei falle av treet før snigla kveps og diversesmådur meskar seg med plommesafta, ja, kvepsane startar mens plommene heng på greina. Nedfallsfrukta er ikkje etande for folk, og i dag har eg bore tre store bøtter med plommer ned i komposten, så kan kvepsane følgje etter. Men eg plukka litt frå treet til meg sjølv -og Marit.
Då plommene var vekk kunne eg klippe plenen rundt huset, nede i Skråninga er det så lite gras at det var ingen vits i å klippe.
Til middag i dag vart det restar frå i går, så det var lettvint nok.
Eg slanga meg litt på dagsenga, men fekk så mykje krampe i beina at eg måtte stå opp og ta ein magnesium- tablett, eg tek ein kvar kveld så dette vart tillegg. Heldigvis hadde eg kjøpt magnesium på apoteket i dag. La meg ut på altanen ei lita stund, men då skya det over. Eg kokte meg ein kaffiskvett før eg gjekk ut og rydda litt i rosebedet- og prata med Marit som var ute og reinska ugras. No er neste post på programmet å sette på TV og ta fram strikketøyet. Ikkje tur på Vernet i dag, kan ikkje overdrive.
Tenkjer på alle barnebarna kvar dag - og håper dei har det bra.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...