søndag, oktober 13, 2019

Dagbok 2019: 13.oktober.

I Storebakken, nær Fonnvernet.

Utsikt frå Fonnvernet



Starevegen.

Klokka er no 18.00, temperaturen er + 6 grader, og sola er borte for i dag. Men ein nydeleg dag har det vore; eg stod opp til sol frå klår himmel-og det var nokså uventa. No har eg vore ut på trappa og gitt Lollo mat for 3. gong i dag. Ho kjem straks eg ropar på henne, trur ho held til under trappa mi. Ho stryk seg opp etter beina mine, men ho vil ikkje inn. Reknar med at Janne med familie kjem heim snart no, og då flyttar vel Lollo over vegen igjen.
Det var nokså stille i gata vår i dag, eg er heime åleine og Grytten-huset var også tomt. Eg tenkte at det kom til å bli ein lang og litt kjedelig dag, men det vart det ikkje. Eg trivst veldig godt i mitt eige selskap og dagen har i grunnen gått altfor fort. På føremiddagen  jobba eg litt med spanskleksa ,
"cada dia", seier Eli og det trengst. Godt å ha noko å bry dei små grå med. Eg las i bladet "Pensjonisten" at eldre folk må prøve å lære noko nytt, sudoku og kryssord er ikkje nok hjernetrim, for det kan ein frå før. Eg lurte meg til å strikke litt, men det må eg vere forsiktig med. Eg synest ikkje det er så greitt, for det er kjekt å halde på med handarbeid. Den venstre handa kom seg igjen, men den høgre er ikkje god.
I 13-tida tok eg ein liten tur på Fonnvernet, i dag tok eg Turvegen først og så greidde eg å gå opp på Fonnvernet, for no har grusen festa seg litt, eg heldt meg litt i gjerdet så det gjekk bra. Dermed vart det berre ein runde - og det var litt lite. Der er alltid folk på Fonnvernet, og i dag var der mange, også folk eg kjenner. Men når ein er på tur  hender det at ein helser på folk ein ikkje kjenner også.
Då eg kom heim laga eg litt middag, det vart spagetti og bacon i dag også, då slepp eg restar. Eg vart veldig mett og tenkte å legge meg på sofaen med lydbok. Ja! Mp3-en er ikkje brukbar lenger, og Storytel har feiga ut og ber om både namn og passord etc. Så eg berre låg der ei lita stund og sløva før eg laga meg kaffi. Sette på TV og der fekk eg vere med Yosef til Svalbard. Ja, har ein TV er ein aldri åleine og der er som regel eit kvart interessant å sjå.
Eg hadde eigentleg tenkt å fylle bagasjerommet på bilen med hageavfall og køyre bort på VØR i morgon, det vart ikkje noko av, men det er no fort gjort å lesse på i morgon -om eg får  ånden over meg. Prøver å få rydde unna litt før vinteren kjem for alvor. 
I morgon har eg elles ikkje noko på programmet, tysdag er det trening som vanlen, og onsdag spanskkurs + styremøte i pensjonistlaget i samme rennet -på same staden. Marit skal vere vekke i to veker; eg kjem til å sakne henne, men eg greier meg åleine også.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...