mandag, september 30, 2019

Dagbok 2919 - 27-30.september.

Denne klematisen plukka eg i dag

I dag er det 30.september. Ute er det regn, skodde og snø i fjella, temperaturen på trappa mi er + 5 grader. Eg har fått diverse bekymringsmeldingar sidan eg ikkje har skrive på bloggen, men eg er frisk og oppgåande. Det var nettverket mitt som var heilt dødt, men i dag kom det ein mann som har fiksa alt. Ny router har eg fått og alt er gratis. Dvs. det ligg i abonnementet som eg betaler for kvar månad. Sidan eg også har TV-en på fiber har eg vore utan TV i heile helga også. Dvs. eg fekk sjå Stjernekamp oppe hos Marit laurdags kvelden. Elles har det vore nokså stil i huset, men eg fekk lese ferdig boka til Are Kalvø, den var på over 300 sider, men den var ganske morsom.
 Fredag: 
Det skjedde ikkje mykje anna enn at eg sende bod på Helge som kom utpå dagen og det var han som ringde til Tussa og la fram problemet. Dessverre ver det så seint på dag at dei fekk ikkje gjort noko før over helga.
Eg tok fredagsvasken og så vart det til at eg sat og las.

Laurdag:Det vart mykje finare vêr enn eg hadde venta, og då naboen begynte å klippe plen, var det like før eg starta opp sjølv, men slo det frå meg.Bodil ringde og vi hadde ein lang prat over telefonen-dvs. Doroen, fasttelefon har eg ikkje lenger. Utpå ettermiddagen tok eg meg ei runde på Fonnvernet , og så var eg hos Marit og såg TV. 
  

Sundag:
 var det slutt på finevêret, så eg belaga meg på inneaktivitetar. Stelte litt i huset før eg tok bilen nedover og fekk fylt bensin. Så vart det ein tur bort på Plantasjen. Eg er motstandar av sundagsopne butikkar, men av ein eller annan grunn likar eg å fare på Plantasjen om sundagane. Ærendet mitt var å finne to oransje ildtoppar, og det fann eg. Dessutan gjekk eg med på å bli medlem, noko som resulterte i minus 25 % i prisen på plantane. Eg var innom gravplassen på heimturen, og der var ikkje så mykje å gjere; neste gong er fer fram må eg ha med batteri til lykta.
Eg laga middag -noko som ikkje skjer kvar dag, og så la eg meg på sofaen og sov. Eg søv mykje for tida, skal vel ta att for alle vakenetter siste halvåret.
Så vart det bøker og radio til eg fekk besøk av Håkon utpå kvelden. Han kom for å hente teinene sine, så no blir det vel snart hummar å få. Ja, ikkje for meg, eg intolerant når det gjeld hummar. Eg blir rett og slett sjuk om eg et det. No er det såpass framkomeleg i garasjen at eg kan begynne å rydde litt.

Måndag: 
I dag stod eg opp relativt tidleg og begynte å vente på Tussa-mannen. Fekk gjort litt husarbeid før han kom. Så vidt eg kan bedømme gjorde han ein god jobb. No funkar både TV og data, men telefonane mine har eg litt trøbbel med, eg er ikkje så flink med telefonar, men eg lærer vel litt etter kvart.Av ein eller annan grunn var det ikkje lyd på Samsungen, men den skal komme tilbake om ein time. Doroen er ute av funksjon, den godtek ikkje koden min. Har vore inne på PUK, men der spør dei etter eit passord som eg ikkje har.
KL. 17.50: Det regnar og det blæs og temperaturen er + 6 grader. Eit forunderleg klima vi har for tid, frå den eine "ytterlighet" til den andre. I dag har eg berre surra rundt, sett litt TV, løyst kryssord etc. For å få gjort LITT nytte for meg, tok eg ein tur på Kiwi og panta ein sekk med flasker og handla litt. Det er snart 14 dagar sidan vi hadde spanskkurs, så eg får kanskje friske opp litt. Ingen av mobilane mine er i orden, så då må eg finne ut ein annan måte å vakne på i morgon, til treninga. Fann ei gammal vekkerklokke som knapt var lyd i, men så har eg ei digital klokka på nattbordet som sikkert går an å sette på vekking. Hurra! Der fann eg enda eit teknisk problem som eg kan kaste vekk tid på.

Eg skulle ta bilde av dei nye ildtoppane mine, men bildet vart ikkje heilt som eg hadde tenkt.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...