onsdag, august 28, 2019

Dagbok 2019: 28.august

Klokka er no 19.20, temperaturen er + 21 grader C, det har nettopp vore ei regnbyge, så den kjølte ned lufta. Max temperatur i dag var + 31 grader C. 
På føremiddagen var det ikkje så mykje sol så då var det råd å jobbe litt ute. Eg reinska ugras, rydda i bringebæråkeren, plukka plommer. I tillegg vaska eg eit par maskiner med klede og hengde ut.
Etter kvart vart det varmare og då sat eg ei stund oppe på platten med Marit og prata.
Så veldig effektive kan ein ikkje vere i slik varme. Eg hadde sendt melding til Jørn at han kunne komme og plukke plommer, og i kveld kom heile familien etter at dei hadde vore på Rjåneset og bada. Ungane åt plommer, mens vi vaksne plukka. Då dei hadde fått så mykje som dei ville ha, såg Jørn på treet og sa: "Det ser ikkje ut som om vi har vore her." Og det var sant. Eg plukka opp i ein balje etterpå. Og då var eg framleis på det vesle treet. Plommene modna veldig fort i varmen, så det vert ei hektisk innhausting. Eg tenkte på at viss det kom torden og voldsomme regnbyger, ville det gå heilt gale. Eg har nesten ikkje sett minsteguten deira, Jaron, før men han var heilt skjønn, med mørkebrune auge. Han likte godt plommer han også.
Etter vi var ferdige med innhaustinga gjekk eg inn og las ferdig boka mi.
I morgon skal eg på kurs for å lære om Velferdsteknologi. Eg ser fram til å få vite litt meir om det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...