tirsdag, august 27, 2019

Dagbok 2019: 27.august.




Klokka er no 17.50, temperaturen har gått ned til +24 grader C, etter å ha vore oppe i 30 grader før i dag. Men i fjor hadde vi temperaturar opp i 36 grader, det har vi ikkje hatt i år. No har det kome litt skyer på himmelen så sola er borte.
I dag skulle Marit og eg på trening klokka 10. Alt då var det heitt, men fysioterapeut Elisabeth sette opp alle dører og glas, så det gjekk heilt fint å trene. Etterpå reiste vi beine vegen heim. Men så fekk Marit melding om at bilen hennar var ferdigbehandla på verkstaden, så eg køyrde henne ned, så ho fekk henta den. På heimvegen stakk vi bortom gravplassen og vatna litt. Vi må snart plante på nytt, og då blir det lyng. Vi ventar i det lengste.
Då vi kom heim plukka vi plommer, eg plukkar stort sett berre dei som ligg på marka, og så skyller eg dei og ser etter at dei er OK før eg frys dei.Det er fleire i storfamilien som er forkjøla for tida, derfor kjem dei ikkje og plukkar plommer.
Elles har det ikkje skjedd så mykje. Eg låg ei stund på magen på solsenga, men etterpå vart eg sittande i ein stol på altanen og lese i ei krimbok. Den er tjukk og lang, og nokså omstendeleg. No veit eg snart alt som er verd å vite om organ- trasplansjon. Om eg skulle få bruk for det. 
Fekk melding frå Eli i dag med spørsmål om eg er interessert i framhald av spansk-kurset. Ja, det er eg! Eg studerer spansk kvar dag på nettet, men eg er fullt klar over at eg ville vere heilt hjelpelaus om eg måtte snakke spansk med levande folk i staden for ein maskin.
Eg legg inn eit bilde av svartsurbær - busken min, eg har skrive om den på Facebook også. Bæra skal vere reine medisinen. Mine er ikkje heilt modne enno, men eg et litt av dei kvar dag for sikkerheits skuld.
No må eg ut att og plukke nedfallsfrukt. Leigebuarane mine er på Bjørkedalen, i eit opplegg frå studiet  "Friluftsliv".
Eg må no nemne at eg har gjort LITT hagearbeid i dag også, i morgon har eg ingen plikter så vidt eg veit. Torsdag skal eg på kurs.


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...