lørdag, juni 08, 2019

Dagbok 2019: 8.juni: Pinseaftan.





Trandal

Christian Gaard


Klokka er snart halv seks, eg reknar med at dei har ringt helga inn, men eg har ikkje høyrt noko. Temperaturen ute er + 22 grader, det er skya og ikkje sol. Sol var det tidlegare i dag. Grasklipparane durar og går, men eg har parkert mine.
Eg sov ikkje godt sist natt, men var oppe før 8 likevel. Var ut og henta avisa med laurdagssudokuen, men har ikkje klart å løyst den enno-eg irriterer meg litt over at eg brukar tid på slikt. Eg hadde tenkt å støvsuge i dag men ville heller vere ute. Gudmund moterte den nye kantklipparen til meg, og så klipte eg så lenge sena varte. Eg orka ikkje å sette i ny akkurat då. Eg hadde klipt litt for hand også. Eg var inne ei stund, las på spanskleksa, strikka og åt.
For at det skulle bli litt penare ute samla eg opp klippegraset med den elektriske klipparen og så vart det til at eg klipte halve plenen rundt huset med den, og resten med bensin- klipparen. Der var lite bensin på den, men eg rakk det eg hadde tenkt og vel så det. Tok litt nede i bakken også. Eg hadde i grunnen ikkje tenk å klippe før etter helga, men då eg kom inn att såg eg at Gudmund klipte ovafor garasjen. Så no er det berre skråninga att. Eg likar å vere ute så sant veret er godt, så får eg heller støvsuge når det regnar. Fekk telefon frå Ragnhild, så vi vart pratande ei stund.
Eg har begynt på mønsteret på kofta mi, så no er det litt meir spenning i strikketøyet.
Eg forstår det ikkje-sjølv om eg går her åleine og rotar så blir dagane for korte til alt eg har lyst å gjere. Neste veke kan det hende Einar og Håkon kjem og målar huset-det kjem an på vêret.
No trur eg at eg skal sette meg til med strikketøyet-det er ikkje akkurat TV-strikk eg held på med no.
Håper alle får ei fin pinse.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...