mandag, mai 06, 2019

Dagbok 2019: 6.mai

Bildet tok eg kl.8.05 i dag morgon.


Klokka er 17.10, temperaturen ute er + 10 grader C, og no skin sola ,etter at det kom ei regnbyge for ei stund sidan. 
Det var kjekt å trekke gardinene til side i dag tidleg og registrere at sola og det fine vêret var tilbake. Då vaknar også energien til live. Morgontimane gjekk fort - til frokost, shining av kjøkkenet, litt Facebook og "Spanish With Paul" på You tube.
Eg har tusen jobbar som ventar både ute og inne, men det er utejobbane eg likar best.I dag starta eg med å koste og rydde litt i tilbygget og utanfor. Saga sund treramma som vinduet kom i, det blir til ved, fylte hola etter plommetreet med mold, ei grein på epletreet var brotna så den måtte demonterast, ei bøtte med løvetannrøter blei tatt opp osb. Mange små jobbar blei ein stor. Hadde eg vore i toppform hadde eg sikkert gjort mykje meir, men det kjem vel fleire dagar ?
Eg gjekk inn og laga meg smørbrød med egg og sild, og etterpå sette eg meg i godstolen med lydbok.Eg ser ikkje bort frå at eg småsov.
 Kunne ikkje sette meg til å strikke, for høgrearmen var litt i ulage etter saginga. Men eg skal snart legge opp eit nytt lestepar. Eg har til no 9 par som er ferdige, men så lenge eg har garn , så strikkar eg. Når eg har brukt opp alt lestegarnet, skal eg begynne på kofta som eg fekk av Solveig til bursdagen min -  dvs. eg fekk garn og mønster, strikke gjer eg sjølv, men Solveig monterer. Godt å ha strikketøy når ein må vere så mykje i ro.
Då eg sat i godstolen attmed bokhylla såg eg ei bok eg ikkje har sett før. Det må vere ei som Nils fekk då han var i kommunestyret. Det var utdrag frå Møre-Nytt i tida 1940-45. Den skal eg blade meir i. Blant anna var der ein ung mann som søkte etter kjæraste-"Ikkje over 1 meter høg"-lurer på om han fekk "treff" på den.

Med Møre-Nytt i krig 1940-45


I dag er det tre som eg kjenner som har fødselsdag. Det er Stein Inge, son til bror min, han feirer 50-årsdag i dag. Og endå hugsar eg veldig godt då han vart fødd. Eg var på Eid nokre dagar og passa dei to søstrene hans, og det var ulideleg heitt.
Så er det Lise i Stryn som også fyller år, ho er gift med søskenbarnet mitt frå Innvik, men dei bur i Stryn.
Og den tredje er ein tidlegare kollega som hadde Margrete til elev i alle seks åra på barneskulen. Eg har gratulert alle på FB, men om dei skulle kome til å lese bloggen, så sender eg ei helsing her også: 
                                             GRATULERER MED DAGEN!






Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...