søndag, mai 26, 2019

Dagbok 2019: 26.mai

Ein av dei siste litt lengre turane Nils og eg var på, gjekk til Stadlandet. Då var vi mellom anna til Fure, der vi tok dette bildet. Det var den 24.august 2015. Vêret var utruleg fint. Eg har lagt merke til at roser trivst godt på kysten.



Klokka er 17.20, temperaturen ute er + 16 grader. Akkurat no er det litt sol, men det har vore fleire regnbyger i dag. I dag - morgon var det nysnø i fjella; vi har hatt to somrar hittil i år, og eg vonar det vert fleire.
Sist natt sov eg godt- til ei forandring, sov framfor TV-en i går kveld også, og etter middagen i dag,  så no må eg vel snart vere utsøvd.
I dag har eg vore åleine heile dagen, og det er heilt greitt, for eg hadde noko eg måtte gjere.
Ei lita stund etter frokost tok eg meg på tak og la opp den nye buksa mi. Trur det blei bra-nok!
Her har vore mykje rot i huset ei tid, men nytt TV på plass etc. I dag tok eg meg saman og støvsugde alle teppegolva; det var eit visst behov, for å seie det slik. Har no prøvd å plassere møblane - men kjem kanskje til å endre på det. 
Eg sette ope dørene mens eg støvsuga, og så tok eg ein kvilepause med Paul. Då eg hadde kjølt meg ned var huset enda meir nedkjølt og eg måtte til å fyre i omnen. Ja, måtte og måtte, men det var kaldt og varmepumpa treng ei tid for å få opp varmen.
Til middag åt eg restar frå i går, og det var heilt greitt. Eg sette meg til med lydbok i godstolen - og sovna. Men eg har i alle fall fått med meg det meste av første plata om Isbjørnsaka.
Har vaska eit par små maskiner med klede også, og tatt inn og lagt i hop det som hang ute. Hadde tenkt å gjere noko ute, men det er ikkje fristande å gå ut når regnbygene kjem.
Janne og familien kom att i går kveld, så i dag var ikkje Lollo her nede. Ho låg så majestetisk på taket på  Marit sin bil-der ho plar vere når familien er heime.
I morgon har eg ærend til Vik; eg skulle også ha kjøpt litt meir plantar til hagen, men tenkte eg skulle vente til finevêret kom att.
Eg strikka litt på føremiddagen mens eg høyrde radio, og no skal eg strikke litt mens eg høyrer lydbok.
Så er det ei ny arbeidsveke for den litt yngre garde. Den veka blir vel relativt kort, med helg på torsdag og "Gro-dag" på fredag? Ja, ikkje veit eg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...