lørdag, mai 25, 2019

Dagbok 2019: 25.mai




Klokka er 16.50, temperaturen er + 16 grader C, det er overskya og opphaldsvêr. No er sola framme så vidt det er.
Måling av hus vart utsett, vêrmeldingane for dagen var ikkje gode, men vêret vart betre enn forventa.
Eg merkar at vêret skifta. Sist natt var eg plaga med verk i føtene og kramper i leggane. Eg søv ikkje så godt når eg har det slik, så eg var ikkje direkte utkvild då eg stod opp i 7-tida.
Eg går ut og hentar avisa så snart eg har kledd på meg, må ha sudoku til frokost. Med det samme eg let opp døra kom Lollo, trur ho lag under trappa. Eg gav henne mat-men inn vil ho ikkje. Eg såg henne ikkje att i heile dag, men ista ropte eg på henne og då kom ho. Det er litt artig å vere kattepassar. Men eg vil ikkje ha katt sjølv for her er nok av sorten frå før.
På føremiddagen var eg litt sløv, skulle strikke og høyre lydbok, då sovna eg nesten. Einar var i Volda og sprang rundt Rotevatnet, og eg hadde invitert han til middag etterpå. Det er ei stund sidan førre kjøttkakemiddag, så eg trur det smakte godt både for han og meg. Ingen av oss et middag kvar dag.
Etter at Einar hadde fare gjekk eg ut i hagen og rydda beda. Har ikkje så mange bed, så eg greier å ta vare på det som er-sånn nokolunde. Eg vil ikkje legge opp til så mykje hagearbeid at det blir stress. Eg likar godt å vere ute og jobbe-men ryggen min er ikkje så begeistra.
Eigentleg skulle eg ha vaska , støvsuga og rydda i huset, det vart utsett på grunn at TV-flytting etc. No har TV-en funne sin plass, så då blir det å flytte på bilde, stolar og andre møblar. Forandring fryder når ein får det til slik ein vil. Men ein har dei tinga ein har og kan ikkje hive dei ut og kjøpe alt nytt heller.
For nokre år sidan kjøpte vi ein rododendron og planta, året etter fann vi ut at vi ville ha ein til, og planta den ved sidan av den første. Så viste det seg at dei var akkurat like, same farge, så no ser det ut som ein einaste stor plante. I år blomstrar den veldig flott for første gong. Eg skal sjå om eg får tatt eit bilde, men det er noko ugreie med kamera mitt.
Eg har ingen planar for morgondagen, men neste veke er det fullt køyr.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...