tirsdag, mai 21, 2019

Dagbok 2019: 21.mai

Klokka er no 17.45, temperaturen er + 23 grader C.  Vi har hatt enda ein fin sommardag. Då eg var ute og henta posten i dag morgon, såg eg at det hadde regna sist natt, og det var i grunnen berre bra.  I same stunda høyrde eg gauken for første gong i år, og lyden kom frå nord. Det er heilt naturleg sidan vi har skogen i nord. Men eg meiner å hugse at i gamle dagar var det eit dårleg teikn. Seinare såg eg eit stor fugl på plenen, eg trur det var ein trost. Elles er her lite fuglar med oss, viss eg ikkje reknar med kråke og skjor.
Eg sov ikkje godt sist natt og vakna grytidleg, men låg til nærmare halv åtte. Det var vel litt spenning med det at eg skulle begynne treninga i dag. Vi køyrde nedover kvart på ti. Eg hadde tatt med utskriftene frå røntgen og CT, så dei skulle fysioterapeuten studere nærmare. I dag kom eg i gang med trening av kne og føter generelt. Eg bad også om å få øvingar for resten av kroppen, for det er ikkje så lett å trene seg opp når ein ikkje kan gå så mykje. Eg fekk øvingar for armar, rygg, mage osb. Eg greidde alle øvingane heilt fint utan å få vondt. Men som eg sa til henne, eg har tatt tablett ! Dei tablettane eg fekk for første kneet, har eg tatt i bruk utan legen sitt samtykke - og dei hjelper.
Treninga tek 1 klokketime. Eg spurde korleis det var med betalinga. Ho sa at før var artrosebehandling gratis, men no er der ein eigenandel på 2000 kr. Etterpå er det gratis. Det går ikkje på den vanlege "sjuketrygda"-det hjelper ikkje å ha frikort der. Eg spurde for å ha "alt på det rene".
Eg har gått der før, utan å betale.
Då eg kom heim skulle eg liksom kvile, så eg sette meg framfor datamaskina og gjorde ferdig eit lestepar, mens er repeterte Mini-kurs 1og 2 av "Spanish With Paul". Snakka spansk med PC-en med andre ord.
Åt eitt lite måltid før eg gjekk ut og klipte plenen opp mot vegen. 
Etter ei lita drikkepause gjekk eg ut og klipte plen rundt huset, så no er det berre skråninga att. Kunne godt tatt den også, men må vere litt forsiktig så eg ikkje skadar knea mine. Plenen er ikkje så fin som han skulle ha vore, for eg har ikkje fått gjødsla enno. Naboen gjødsla før snøen kom, så hans plen er veldig fin. Elles har eg vatna litt her og der. Og så har eg gått rundt og vurdert kva eg skal gjere vidare. Det låg mykje gras att på plenen etter klippinga, så det kan ikkje ha vore så tørt. Men eg får fare over å finpusse i morgon. Å klippe plen er noko av det kjekkaste arbeid eg veit.
I morgon skal eg ikkje på noko før utpå ettermiddagen. Då skal Marit og eg kjøpe blomster og stelle gravene. Eg likte ikkje at det var såpass ustelt  går. Fuglane er ikkje komne på plass heller.
No har eg ikkje fleire lestar på gang, så det blir kanskje til at eg startar opp kofta snart?
Torsdag kl. 10. kjem Ragnhild og vi to skal ha ein tur til Volda. Då køyrer ho. Eg må dresse meg opp litt. Sjølv om skapa er fulle med klede, må ein ha litt nytt av og til. Ragnhild er ein flink shopping-assistent. Eg har tatt litt bilde i dag slik at de kan få sjå korleis her ser ut.

Marit har fire fine rododendron i rosa toner. Dei er på det finaste no. Eg har to lilla som så vidt har begynt å blomstre.


Denne syrinen er ikkje så gammal, men i år skulle den blomstre så fint. Det var før snøen og kulden kom etter den tidlege våren. Den blomstrar i toppen, men mykje er øydelagt. Eg har ikkje klipt vekk noko enno, ville sjå om det livna til.


Klipperen har "spytta" på plenen, men det fiksar eg i morgon.

I bedet bort mot nabogarasjen er det ikkje så mykje fint enno. Gyvelen blomstrar og så likar eg bladplanten Hosta som er ein villig sort.

Laurbærheggen blomstrar. Denne buska klipte og saga eg mykje av for eit par år sidan. No har den vakse seg fin og stor igjen. Eg synest laurbærhegg er eit rart namn, men blada liknar laurbærblad og blomstrane kan minne litt om hegg. Så kanskje det er forklaringa ?










Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...