torsdag, mai 16, 2019

Dagbok 2019: 16.mai

Klokka er 17.45, temperaturen er + 21,5 grader C og det er full sommar ute. Kjekt for både store og små om det blir fint i morgon. Eg har valt å vere heime, men Margrete hentar meg slik at eg skal få sjå russen i folketoget. Ja, sidan Amanda er russ altså.
Eg kom nyss inn frå altanen der eg har lege på magen på solsenga og høyrt lydbok. Det vart rett i dusjen etterpå, så no har eg nyvaska hår om ikkje anna. Følte meg brått litt uvel-men det kjem seg vel snart.
Knea og føtene plagar meg om natta, men om dagen går det betre. I dag fekk eg melding frå fysioterapeuten at eg kan få begynne å trene på tysdag, på samme parti som Marit; då køyrer eg og Marit slepp å ta taxi.
Vaska bad og kjøkken i dag etter at eg hadde laga ein kakebotn-i tilfelle det skulle bli bruk for den. Så var eg ute i hagen ei lita stund, men gav meg mens leiken var god. 
Einar stakk innom ein liten tur, han hadde eit oppdrag for NRK på Folkestad. Han fekk med seg det gamle TV-bordet ut igjen. Han fekk det inn i baksetet på bilen. Eg er glad for at andre kan bruke det som blir til overs her-så kan eg få meg litt nytt av og til. Einar og eg tok eit par brødskiver + kaffi i lag.
Elles har eg no hatt litt kontakt med naboane i dag. Eg må ha litt rettleiing når det gjeld gjødsling av plen m.a. Naboen sin plen er veldig fin i år, han har klipt berre ein gong, mens min plen er snauklipt for andre gong.
Eivind på Kongsberg fyller 17 år i dag, kanskje ikkje kjekkaste dagen å ha fødselsdag på. Eivind har nyss vore i Italia. Eg har ikkje fått heilt med meg kva turen gjekk ut på, men eg trur det har noko med matematikk å gjere. Eg veit at han er interessert i det faget -og det visest på T-skjorta.Eg har gratulert han før, men atter ein gong:        

                          Gratulerer med dagen!
Eg har ikkje gjort spanskleksa mi enno og ikkje har eg strikka ei maske i dag-men ein må nyte finevêret mens det er her. 
I kveld blir det stor spenning i Melodi Grand Prix- eg vil no gjerne ha Norge med. 
I første semifinale var det mange som song surt- det blir noko anna når ein skal opptre live enn når ein lagar ein video. Eg beklagar at Belgia ikkje kom med, for dei hadde ein fin låt, men når ikkje songaren presterer er det ingen pardon. Elles er det nesten like mange meiningar som sjåarar. Her i familien er det som regel Margrete som tippar rett. Eg kjenner mi besøkelsestid og innrømmer at min smak kanskje er litt gammaldags. Ha ein fin dag i morgon!


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...