mandag, mai 13, 2019

Dagbok 2019: 13.mai



Klokka er 18.20, temperaturen ute er no + 12 grader og det er ei stor forbetring. Tidlegare i dag var det kald vind, så då var det ikkje ute verande.
Vakna grytidleg i dag - fordi eg verkte sjølvsagt, men greidde å sovne igjen, så eg var ikkje så tidleg oppe.
Eg var bestemt på å gjere litt i huset i dag, så eg starta med å støvsuge, sette på oppvaskmaskina etc. Gjekk ut og plukka rabarbraen, dvs. tynna ut, der er meir att. Rabarbraen er særs frodig i år, trur det kjem av at eg gjødsla den så bra i fjor. Eg reinska stilkane, skar dei opp og fraus. Ingen vits å lage noko berre til meg sjølv.
Mens eg kvilte beina gjekk eg gjennom spanskleksa to gongar. Det blir vanskelegare etter kvart. Men eg står på.
Etter å ha ete middag, som også i dag vart salat, sette eg meg endeleg til å strikke, mens eg hadde på TV-en. Det gjekk ikkje betre enn at eg sovna litt. Eg er ikkje komen så langt som eg skulle på "dagens lest"-men kjem vel i mål. Begynner å sjå fram til å strikke noko anna enn lester , har ein 10-12 par liggande no.
Så kom eg til det som eg har ruga på i heile dag: Plenklipping. Det har vore opplett såpass lenge at eg tenkte det var tørt nok. Eg starta klipparen og sette i gang nede i skråninga, men dessverre, det gjekk ikkje sjølv om eg sette på drag der det var flatt også. Eg måtte gi meg på det, men no høyrer eg surr av klipparar i alle retningar. Eg kunne klipt på flat mark nedanfor huset, men der var det ikkje så mykje gras. I staden saga eg litt, reinska litt ugras etc. før eg gjekk inn att.
Eg håper det blir litt finare og varmare vêr framover, det er jo 17.mai også denne veka- det kom litt brått på meg.
I morgon skal Marit og eg til Vik, ho skal klippe seg, blant anna. Eg finn vel på eitkvart, eg også.


Forsøk på plenslått.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...