fredag, mai 10, 2019

Dagbok 2019: 10.mai


Klokka er no 16.40, temperaturen er + 9 grader og det har regna så smått i heile dag. Eg vakna tidleg, som vanleg, men låg i ro til klokka 8. Så snart eg hadde fått kleda på meg, var det full fart ut for å hente avisa med laurdags-sudokuen. Eg stirte ned i ei tom postkasse og kom så på at det var FREDAG. Det er eit styr å halde orden på dagane når ein ikkje har timeplan.
Men eg hadde ein PLAN. Fekk melding frå Håkon om at han ville komme og montere TV-benken for meg, men eg rekna ikkje med at han kom så tidleg. Eg vaska det som skulle vaskast i dag, bad og kjøkken. Sette meg til å sjå TV og strikke. Eg har sett fleire dyrefilmar/naturfimar på den nye TV-en og det er veldig flott å sjå. Håkon kom før klokka var 14 og sette i gang å montere. Der var faktisk veldig god bruksanvisning til montasjen, så det gjekk nesten heilt prikkfritt. Ja, ikkje det at eg kunne ha gjort det sjølv. No er benken og TV på plass, men eg trur ikkje det kan stå på samme plassen som det førre TV-apparatet stod. Det kunne vi svinge rundt, det kan vi ikkje no. Hjernen min er litt overarbeidd for tida, men no strever den med å ommøblere stova. Eg må ha planane klar til eg får nokon å hjelpe meg. Når skjermen er såpass stor, 49 tommar, må ein ha litt avstand. No passar det best å sitte på kjøkkenet. Halve stova er oppfylt med det gamle oppsettet, som delvis går til gjenbruk i familien. Eg synest det gjekk fort og greitt å skifte TV og benk- "With a little help from my friends."-Eg har lært at eg ikkje greier alt sjølv.
I morgon blir det kanskje ein tur på byn for Marit og meg, vi skal handle inn litt mat etc. til helga.
Neste veke er det 17.mai, men den trur eg at eg hoppar over i år. Feira den 1. det får halde. Men eg må i alle tilfelle ha litt nye klede til vår og sommar, så det blir kanskje ein Volda-tur neste veke.
Då håper eg alle får ei fin helg, det ser faktisk ut til at det kan lette opp litt, så ein får vere ute.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...