fredag, april 19, 2019

Dagbok 2019: 19.april





Jettefossen og Jettehølen

Elva, Rossåa, kjem frå Vallasetra, den renn saman med Ørstaelva på Velle.

Her på denne kvilesteinen sat eg og prata med ei dame eg ikkje kjende frå før, og ei som eg kjende.


Klokka er 18.30, temperaturen er + 19 grader på trappa, men eg kan ikkje garantere at det ikkje har vore ein stråle av sol på termometeret. Samme det, vi har hatt den finaste og varmastedagen hittil i vår, og bjørkene grønkast.
I dag sov eg til klokka var over 8, og det var godt. Sola kom ikkje først dagen, så eg sat og strikka og høyrde radio, til eg sette på TV og såg gudstenesta der. Må  få kjensle av helg her eg går og surrar, forresten var det ei fin og enkel gudsteneste med vakker solosong og ein blind prest.
Etterpå tok eg på meg den tjukke genseren og køyrde fram på gravplassen for å sjå nærmare på steinen. Fann ein liten feil der fuglane har vore, men dei må berre ha vore limt på, for der var ikkje bora hol.
Etterpå gjekk eg eit lite stykke innover Dalateigane og trefte veldig mange som eg kjenner, det er mange eldre med vonde bein som går der. Mine kne var eigentleg altfor vonde til å gå i dag, dei var verre enn dei har vore på lenge, så eg var glad då eg kom meg ned att til bilen og køyrde heim. Det er lenge sidan eg har vore i Dalateigane og der har vakse opp mykje krattskog, så eg såg ikkje bort på andre sida av elva, der vi budde ein gong.
Då eg kom heim laga eg meg litt mat og åt. Så kledde eg av meg litt og la meg ut på solsenga, det var varmt og godt. Hadde både papirbok og lydbok. Det var ikkje kaldt då eg gjekk inn att heller, men det er ikkje så lenge til sola vert borte frå uteplassen.
Eg les på Facebook om alle dei fine turane som folk går, og er sjølvsagt lei meg for at eg er så skrøpelig i bena. men det eg veldig mange på min alder -og yngre- som har problem med knea. No kan eg i alle fall ta meg turar med bilen, og det er no ei lita trøst.
Får vi to slike dagar til, er påska redda. Det har vore strålande hittil.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 1.mai

  Klokka er no 17.22, temperaturen ute er + 20  grader, og no skin sola igjen etter at det kom regn midt på dagen. Det har vel vore rimeleg ...