lørdag, april 20, 2019

Dagbok 2019: 20.april

Klokka er no 18.05, temperaturen er + 18 grader C. Det har vore ein fin dag, men ikkje så mykje sol. Eg har for det meste vore inne.
I dag vakna eg tidleg med verk både i kne og hofte, eg stod opp i 7-tida, og kom meg i beina når eg kom i bevegelse, men eg går no berre og vaggar.
I dag hadde eg planlagt å vaske litt til helga, og det var høveleg vêr til lufting av sengetøy og golvtepper. Klokka ti hadde eg vaska soverom , kjøkken og bad. Då sette eg meg ned med Paul for å ha spansk-time.(Spanish With Paul på You Tube) Kan no trene dei små grå om ikkje anna.
Eg heldt på å strekke på senga igjen, då det ringde på døra og der stod to unge menn som hadde kome i kvar sin bil. Det var Håkon og Audun som kom på besøk. Eg hadde ikkje så mykje å by dei, men kaffi ville dei ha, og så fann eg tilfeldigvis ei iskake. Eg har så ymse i diverse frysarar rundt omkring, men det meste treng å tinast opp. Dei var her ikkje så leng, men det var kjekt at dei stakk innom.
Eg tok fram støvsugaren og gjorde eit halvhjarta forsøk på å støvsuge teppegolva.
Så slappa eg av ei stund med strikketøy og bok. Har felt av ein lest pr. dag no ei tid, men i dag la eg opp ein lest med tynt garn, så den kjem eg vel til å bruke minst to dagar på. Det kjem no litt an på kva som elles dukkar opp.
Marit kom ned ein liten tur før dei skulle ete middag, dei skulle ha lammesteik i dag. Eg kjøpte ikkje lammelår i år, for då må ein vere litt fleire til bords- og vi har no hatt ei stor familiesamling denne påska, så det får halde. Det kjem dagar etter desse ! Mai med alle sine høgtids og helgedagar og juni med veldig mange fødselsdagar. Eg har ikkje vore på butikk i dag-eg treng ikkje så mykje når eg er her åleine. 
Når eg skriv at eg er her åleine, høyrest det ut som om eg synest synd i meg sjølv. Det gjer eg absolutt ikkje. Eg trivast godt i mitt eige selskap og eg har alltid noko å styre med. Det spirer og gror i hagen, for eksempel, og der er nok å ta tak i. Til dømes løvetann og anna ugras som eg ikkje vil ha.
Rabarbraen veks med rekordfart, tulipanar blomstrar, gravmyrten som eg klipte heilt ned sist haust veks opp att no og har alt begynt å blomstre. Men tulipanane på trappa blomstrar av no. 
Eg har avtalt med Einar at vi skal male sprinkelveggen nedafor tilbygget før roser og klematis veks opp.
I dag er det laurdag og påskeaftan,  så då blir det sikkert mykje å sjå på TV mens eg strikkar på lesten min. Eg synest at påska kan kome like seint kvart år viss vi får like fint vêr som i år. Håper alle har hatt det bra hittil og at det  framleis blir GOD PÅSKE !
Grunnlovsdessert 17.mai ?


Trur desse små tidlegtulipanane heiter Rødhette

Her veks det tre sortar klematis, New Dawn-rose og diverse løkplantar

Dei kvite kuleprimulane har er fått med ein nabo, dei plar vere større og kraftigare enn dei er i år. Kanskje har dei det litt magert?

Gravmyrten er ein villig sort.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt å følge med deg! Håper du har ei fin påske :-)
Arnar

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...