torsdag, april 18, 2019

Dagbok 2019: 18.april



I dag er det 1 år sidan Nils døde, gravsteinen kom opp rett før jul. I dag tok Margrete ein tur til grava, og ho sakna fuglane som skulle vere på steinen. Vi begynte å røkje etter kva tid dei kunne ha blitt borte, og Einar fann fram eit bilde frå 15.februar, då var han og eg der, og då var fuglane vekk. Eg la ikkje merke til det då, og ikkje seinare.
Vi tenkjer på kva som kan ha hendt, har dei falle av, eller har nokon fjerna dei? Og kvifor er det ikkje merke i steinen der som dei har vore festa? Har dei vore får dårleg festa? Eller kva er det som har skjedd? Det kan no vel aldri vere nokon som TEK fuglar frå ein gravstein?
………………………………………………………………………………
Klokka er no 20.10, temperaturen er + 15 grader og det er fint og lettskya vêr. Før i dag var temperaturen oppe i 18 grader C. Det var heilt herleg å kjenne varmen. 
Eg var her åleine før middag, strikka litt etc. Klokka 14.15 kom Håkon og henta meg som avtalt og vi køyrde til Hareid der heile storfamilien var invitert til "julemiddag" eller rettare sagt julemat. Vi fekk pinnekjøt, pølser og alt som høyrer til og mykje god dessertar : karamellpudding, bær i gelé, bær i krydderlake, vaniljesaus etc. Og kaffi, mykje kaffi. Solveig og Øystein hadde alle barna sine heime og Margrete kom med sine fire, så vi vart ein bra flokk. Men dei har god plass både ute og inne. Vi måtte ut for å ta eit nytt familiebilde. Det høyrer til når alle er samla.
Det var fint å komme nærmare kysten, for der var våren komen, med små lauv på bjørketrea, blant anna. Ja, eg har fått køyrt meg denne påska og sett meg om både i indre og ytre strøk. Ja, det er kjekt å farte på litt no, eg har vore nokså stadbunden siste åra 
I dag må eg få lov å takke heile storfamilien for ein fin dag. Det var berre Rasmus og familien som mangla, men dei har det sikkert fint på hytta si ; den ligg ikkje så veldig langt frå Kongsberg.
Ønsker alle blogglesarane ei God Påske-den er ikkje slutt enno.
Den høge karen mellom Solveig og Einar er Alexander, kjæresten til Olaug.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...