onsdag, april 17, 2019

Dagbok 2019: 17.april


Klokka er17.50, temperaturen + 24 grader og det er lette skyer over heile himmelen, men framleis sol og fint.
I dag har eg vore veldig lat, og gjort veldig lite. Må ladde opp til i morgon, for då skal vi samlast på Hareid i denne utruleg vakre påska.
Vakna lenge før klokka sju i dag også, men tvinga meg sjølv til å ligge til nærmare åtte. I går kveld heldt eg på å sovne framfor TV-en, og det var ikkje så kjekt når eg eigentleg skulle følgje med.
Måtte ein liten tur på butikken i dag, så den turen tok eg relativt tidleg. Men først hadde eg festa trådane på ein lest og lagt opp ein ny. Har ikkje strikka mykje i dag, for eg ville prøve å spare høgrearmen slik at den kanskje kan bli bra. Det er ikkje så bra når både armar og bein sviktar. I dag har det forresten knirka veldig i eine kneet.
Så laga eg til ei kake eg skal ha med meg i morgon. Solveig spanderer "julemiddag". Eg trefte ei av HBO-ane som eg ikkje har treft på lenge, då eg var på butikken, ho skulle til Urke og lage julemiddag til 24 stk. i morgon. Det var visst heile bygda som skulle samlast, dei som bur der, og dei som er "heime" i påska. Det held visst på å lage seg ein jule-påskemiddagtradisjon. Før laga eg alltid lammesteik i påska, det blir ikkje i år.
Eg hadde ei glasrute ståande i garasjen. Svein anbefalte meg å knuse den og ha den i bosset. I dag tok eg hammaren og banka den sund så no er den ein saga blott.
Ein annan ting eg gjorde i dag, var å vaske den oransje kofta mi, den har eg ikkje vaska før, så det var eit visst behov.
Då eg køyrde på butikken i dagtok eg på meg den nye stripa-genseren, for den er veldig varm. Etter at eg hadde ete middag tok eg den på meg igjen og la meg på sofaen og slappa av. Det er ikkje ofte eg ligg der, men av og til er det godt å strekke seg ut. Hadde eigentleg tenkt å legge meg ut på solsenga, men det var ikkje så mykje sol akkurat då. 
Eg har så lyst å jobbe i hagen, men det er for tidleg for det meste, så det er berre å vente.
Dette innlegget er vel om lag like spennande som denne dagen har vore, men det kan ikkje skje så mykje kvar dag. I morgon blir det full fart igjen, med familiesamver. Ingeborg skal reise tilbake til Oslo med fly i morgon kveld, dei andre studentane har fri litt lenger.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...