mandag, april 29, 2019

Dagbok 2019: 29.april




Feiesett 100 kr.

Klokka er 18.40, temperaturen er + 19 grader C og det har vore ein nydeleg sommardag med mykje sol.
Eg vakna tidleg i dag og stod tidleg opp, ikkje fordi eg hadde lyst, men fordi eg verkte i knea. Etter frokost var eg sittande å sløve i ein stol. Så bestemte Marit og eg oss for å fare bort i Furene på Coop, der ho hadde eit ærend og så skulle vi begge handle litt. Etterpå hadde eg tenkt meg på Plantasjen, men det vart Felleskjøpet i staden og der fekk eg kjøpt meg mold til ein bra pris. Marit hadde ærend på apoteket, og eg hadde også eit ærend på Amfi. Der trefte vi mange andre eldre damer som vi begge kjenner. Eg fann fort det eg skulle ha på Europris, nemleg kost og brett-eller Feiesett som det heiter. Kost hadde eg for så vidt frå før, men kvar gong eg har kosta i garasjen eller i tilbygget, har eg sakna eit brett. "Sårpbrett" kalla vi det heime i gamle dagar. 
Sidan eg hadde ei potet att frå i går, kjøpte eg meg eit stykke spekeskinke, det er god sommarmat.
Eg prøvde ut den retten i dag, og etterpå la eg meg på solsenga med ei bok. Og sovna. Klokka var 16.00 før eg kom meg på beina att. Då tok eg spanskleksa før eg gjekk ut og jobba litt. 
Tok moldsekkene ut or bilen og over i trillbår for frakting nedom huset. Eg har ei hole som skal fyllast, men tenkte å ta noko ringare mold først og den fine øvst. Skal også ha mold på nokre berre flekkar og så i, må då må det først komme nedbør. Stakk eit par bytter med løvetann og anna ugras. Det er tidleg vår, plommetrea er snart ferdigblomstra og no er det like før epletreet er i fullt flor. Skogen er grøn langt oppetter fjellsidene, og tankane går til diverse 17.mai-ar då ein måtte reise ut på Vartdalstranda for å hente bjørk til å pynte med ute. Det er  redd for no er at vi får frost som øydelegg. Der bur ein liten bode i dei fleste. Eg prøver å ver mest mogleg ute så lenge som finevêret varer.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...