fredag, mars 08, 2019

Dagbok 2019: 8.mars


Klokka er 17.35 og eg tok nettopp dette bildet, det er snø/ sluddbyger , men sola slepp gjennom somme tider. Temperaturen er 0 grader C.


Eg har nettopp hatt ei eviglang telefonsamtale med Ellen Marie, det vi ikkje fekk snakka om i går tok vi att i dag. Vi bur åleine begge to, så av og til kan det vere kjekt å prate seg tom. Elles kan eg ikkje klage over at eg er einsam; denne veka har eg vore så sosial at eg har ingen ting fått gjort her heime. Det spring ikkje frå meg. I dag hadde eg sett mobilen på vekking minst ein halv time for tidleg, og akkurat i dag sov eg.
Eg lurte litt på om eg kunne køyre til kurset i dag, for det hadde kome ganske mykje snø over natta, men eg tok sjansen og det gjekk bra.
Det var andre og siste dagen med 65+. Det har vore både kjekt og nyttig. Då vi møtte opp første dagen spurde kurshaldaren kva vi var interesserte i å lære. Og det første svaret var:RUNDKØYRING. Det vart utsett til i dag, for han som heldt kurset visste nok at viss vi begynte på det temaet ville det ta tid. Det vart ein voldsom diskusjon i pausen før, det dreia seg om blinking inn og ut av rundkøyringa. Eg har vore vant til at vi berre blika til høgre når vi skulle ut, andre meinte at ein skulle blinke til venstre når ein køyrer inn i rundkøyringa. 

Han som heldt kurset samanlikna rundkøyringa med eit vanleg kryss. 
Til slutt fekk vi fasiten, og den var slik: Legg deg til venstre i køyrefeltet før rundkøyringa, blink til venstre før du køyrer, og til høgre før du køyrer ut. Eit unntak er når du køyrer rett fram, til dømes frå Ørsta til Volda, då skal du ikkje blinke til venstre.

Eg synest det var kjekt å vere på kurs, og eg hugsa faktisk det meste eg lærde på køyreskulen for snart 40 år sidan, men så har eg alltid vore betre i teori enn i praksis.
Var ein liten tur på butikken før eg køyrde heim. Slapp å lage meg mat her heime, for eg kjøpte pastasalat på Bakk-Ola.
No skal eg slappe av med strikketøy og TV resten av kvinnedagen. Ønsker alle ei god helg!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...