søndag, mars 24, 2019

Dagbok 2019: 24.mars

Klokka er berre 16.10, så det er kanskje litt tidleg å oppsummere dagen, men det plar ikkje skje så mykje om søndagane. Ute er det overskya og vått, det har sludda innimellom og temperaturen står på + 4 grader. Det er nysnø i skogen og våren let vente på seg.
Sundagane har eg ikkje noko program derfor la eg opp til bakedag i dag. Eg laga først ein sjokoladekakebunn og det gjekk greitt.  Så ville eg lage ei success-terte, ei kake eg alltid har success med. Botnen består av eggekvite, melis og malte mandlar. Men i dag vart deigen heit tjukk og tung-ikkje slik han skulle vere. Eg ante uråd og sjekka melisbokse, og det var som eg frykta- eg hadde tatt potetmjøl i staden. Eg plar alltid sjekke loket, for eg skriv kva som er i boksen-og der stod det potetmjøl. Sidan boksen stod framme rekna eg med at eg hadde sjekka før. Ja, eg steikte no leivane, og skal alltids finne noko å bruke dei til.- Men så kunne eg i alle fall redde eggekremen, slik at eg kunne bruke den. Jadda, plata på fullt, eggekremen i botnen og så sprakk den. Eg har laga slik krem tusen gonger...… og handla mot betre vitande. Men eg har tenkt ut kva eg skal bruke den til!!!
Så fekk eg endeleg gjere det eg hadde lyst til, nemleg å strikke, det likar eg mykje betre, og no eg eg langt på veg på 5.genseren i år. Eg hadde på TV og såg på skipsforliset-eller nestenforliset. Til all lykke gjekk det ikkje så gale som det kunne ha gjort. Eg må seie at eg stussar litt over at dei reiste med eit cruiseskip ut på Hustadvika når det var meldt storm. Ein annan ting eg var sjokka over var dei lause møblane som fauk rundt. Ja, det er vel mange som er etterpåkloke i dag.
Til middag i dag fann eg fram ein pakke med tre kyllingstykke og steikte alle tre, så har eg mat i tre dagar.
Og så tok eg meg på tak og vaska" rundt " på kjøkkenet, så no er alle spor etter den mislykka bakinga sletta.
I morgon skal eg til legen ca. 11.30 for å høyre kva dei kan gjere med knea mine. Eg er nesten bra etter "fallet" men har ei stor skurve på overleppa. Får håpe den dett av -av seg sjølv. Eg kan ikkje røre den for då begynner eg å blø.
Eg har strikka begge ermane på genseren min og brotet på bolen, så i kveld blir det å strikke rundt og rundt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...