fredag, august 25, 2017

Dagbok 2017: 25.august



Klokka er 19.15, temperaturen + 16 grader C og det har vore ein nydeleg dag med tanke på vêret.
No har eg tatt av meg arbeidskleda, dusja og vaska håret, så då trur eg det er laurdag. Heldigvis ikkje, for i morgon må eg hamstre litt mat og medisin igjen, har ikkje vore på butikk på ei veke.
Elles er det ikkje så store endringar i heimen, Nils har det relativt bra, men eg synest det er synd han ikkje får vere ute i finevêret. Sjølv har eg ikkje fått utretta så mykje som vanleg, for ymse ting har gått litt på tverke. Som til dømes då eg skulle ta meg eit glas Cola. Dei har funne ut at vi skal få meir for pengane, derfor har dei forstørra flaskene litt. Såpass mykje at då eg skulle ta flaska ut or kjøleskåpet, kom handa mi så høgt at den tok eggeskuffa med seg. Og til all lukke hadde eg fylt den opp med 8 egg. Eg stod og lurte på om det var lov å banne i den situasjonen som oppstod, men eg begrensa meg til nokre akseptable kraftuttrykk. Og eg henta fotoapparatet før eg begynte å samle opp sølet, som no står i ein isboks på altanen til glede for diverse fuglar


I ledige stunder jobbar eg med denne skulpturen i hagen, eg sagar litt av den kvar dag, og grev jord bort frå røtene. Men eg kan ikkje sage vekk for mykje, i tilfelle vi skal sette tau på den og dra den opp meg rot når så lagt kjem. Viss vi kjem så langt? 
Mitt siste forslag var at skulpturen kan stå som den er og så kan eg plante klematis rundt den - eller ev.eføy.
I dag tok eg fram kompostkverna igjen og ville male opp noko av granbaret og kvistane, men det vart så mykje trøbbel at eg gav meg til slutt, for granbaret klaka seg inne i maskina så alt stoppa opp. Trur eg brukte meir tid på å opne opp og reinske og skrue i hop att enn eg brukte på å male opp. Dette heldt eg på med mens Nils kvilte middag, etterpå fekk eg eit godt råd med han, men då hadde eg alt pakka i hop.




Så fint har vi det i Starevegen i kveld, og no skal vi ha oss litt kveldsmat.
Ønsker alle ei fin helg !

1 kommentar:

Hildegard sa...

Vi har hatt nokre fine dagar no - og ein må berre nyte det, enten det er med hagearbeid, fjellturar eller andre turar. God helg!

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...