lørdag, august 26, 2017

Dagbok 2017: 26.august

Klokka er 22.15. Temperaturen er + 9 grader. Det har vore ein nydeleg dag med sol og varme, men hausten er i kjømda. I kveld er det mørkt ute, og eg såg ein liten månesigd på himmelen. Den kjem til å vekse seg større. Det er vemodig at vi går mot mørkare tider, det er det kvart år, men det plar gå bra.
I dag var Nils i elendig form då vi stod opp. Men etter at han hadde fått tablettane sine, litt frokost og ei lita kvilestund, kvikna han til såpass at han fekk dusj, reine klede og nytt plaster. Det er eit heilt arbeid for han å komme gjennom den prosessen.

Han fekk slappe av ei stund før Einar kom i 13-tida. Han hadde vore i Volda og sprunge rundt Rotevatnet. No har det ikkje vore så mange besøk siste dagane, men i dag venta vi Solveig også. Ho kom tidlegare enn vanleg fordi ho skulle vere med meg å handle litt sånn diverse. Eg fekk hamstra både mat og medisin og dessutan kjøpte eg meg ei lita greinsaks. Så spørs det berre om det blir vêr for meir utearbeid.

Mens vi sat og drakk kaffi, ringde Erlend frå Rjåneset der han og Margrete var på "fisketur"- så kom dei innom ein tur også. Då var det flaks at Solveig hadde hatt med seg kake, for baking er ikkje mitt første val når det gjeld arbeid.
Det har stort sett vore berre reprisar og sport på TV i lang tid, men no kjem det eine programmet føre og det andre etter-program som vi likar å sjå. Men vi rekk ikkje over alt. Eg fekk i alle fall sett "Stjernekamp".

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...