mandag, august 21, 2017

Dagbok 2017: 21.august


Klokka er 20.10, temperaturen +15 grader C, i dag har det vore delvis skya og opplett, vi er ikkje så godt vande, så vi set pris på ein slik dag. Nils var relativt bra heilt frå morgonen av, så då får vi ein bra start på dagen.
No har eg ikkje gjort all verda i dag heller, men fekk  hengt ut klede til tørk og styrt litt i hagen i tillegg til det vanlege husarbeidet. Einar skreiv ei melding om at han ville komme innover. For at Nils skulle vere i god form åt vi middag og kvilte litt før Einar kom i 15-tida.Det er kjekt med friske pust utanfrå og Einar har alltid noko å fortelle. Særleg no når han jobbar i Sunnmørsposten og treffer mykje folk.
Etter at han var reist gjekk eg ut og plukka rips. Eg trudde ikkje der var stort att på treet etter sporve-invasjonen i går, men der var meir enn eg sette pris på. Eg plukka ei stor skål full og fraus bæra. Så måtte eg inn og sjå kakekrigen i lag med Nils, før eg gjekk ut att og plukka to skåler til. Alt har eg frose i eit nett, som Solveig skal få til saft. I fjor grov eg opp og kasta to ripsbusker, så no har vi berre ei att- og det er nok! Vi har alltid klipt ned buskene etter kvart som vi plukkar, i år har eg ikkje klipt så mykje, men noko vart det, så eg må nok fram att med kompostkverna fleire gonger, det kjem ein dag då plommetrea skal stussast også. På bildet ser buska heilt vanskapt ut, men det skal eg fikse.
Strauk litt klede etter at eg kom inn, men no skal eg ta fram strikketøyet og halde Nils med selskap framfor TV-en. Det er visst snart tid for kveldsmat også-kjenner eg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...