tirsdag, august 22, 2017

Dagbok 2017: 22.august.


Klokka er 19.10, temperaturen + 17 grader C; det har vore ein fin dag med sol og litt vind.
Nils har vore om lag som vanleg, ikkje i storform, men relativt bra. Han er alltid kvikkast om kvelden, derfor sit vi litt lenge oppe. Eg har vore mykje ute i dag, og vi har ein plan for at også Nils skal få komme seg ut.
I dag la han seg inn på senga etter frokost, ikkje fordi han var dårleg, men fordi eg skulle få støvsuge skikkeleg på stova og dei andre teppegolva. Vi er vel gammaldagse som ikkje har skifta til andre golv, men både Nils og eg likar så godt å ha teppe under føtene, då går vi stødig, og for tinnitusen min er det godt at det ikkje vert for mykje rom-klang. 
Så gjekk eg ut og plukka litt meir rips og klipte nokre greiner av ripsbuska. Eg sette i gang kompostkverna og det gjekk heilt fint til der berre var litt att. Då klaka det seg i maskineriet, så eg måtte skrue opp og reinske. Ikkje noko problem foø eg skulle sette maskina i hop att. Der er 4 mutterar som må løysast og strammast igjen. Den eine var så blegg fast at eg måtte gi opp, fekk ikkje rikka den. Etter at vi hadde ete middag var eg ut att og prøvde, men det var håplaust. Dermed ligg greinene på vent, og det kan dei berre gjere, for det er betre å male når det er litt tørt.
Elles har eg no gått litt ut og inn og halde Nils med selskap, men innimellom fekk eg klipt plen opp mot vegen og rundt huset. Skråninga får vente. Det er voldsom kor graset veks for tida.
Vi har no sett kakekrigen , men ein ting har eg ikkje fått gjort i dag heller, eg har ikkje vore i skogen og leita etter blåbær. Det har eg lova Nils.
Rosetreet på bildet er det som Wenche og eg planta då dei var her. Rosa heiter Bella Rosa, og skal vere veldig hardfør. Rosene er små og søte.



Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...