lørdag, august 23, 2014

Gjenbruk

I går var vi innom Gjenbruk. Og når ein kjem inn der får eit  eksakt inntrykk av at vi her i Norge er blitt veldig rike etter kvar. For folk har tydeligvis for mykje av det meste. Som eg sa til Nils:"Her skulle vi ha vore då vi var unge og fattige og mangla så å seie alt".
Mange leverer til Gjenbruk, og inntekta av salet går til misjonen, dei som jobbar der, gjer det gratis.
No var der veldig fullt, tydelig at folk har rydda og "kasta" i sommar. Nils fann seg ein heilt ny varmedress til 100 kr, den var kanskje i minste laget, men den kan vere grei å ha om har med seg ungdommane på sjøen. Olaug samlar på porselen, og eg fann 6 koppar med tefat til, 10 kr stk. (Og no lurer eg på kvar eg har sett slike koppar før. Hos naboen? )
Der var massevis av fine skåler og fat i glas, men dessverre har eg meir enn nok frå før. Eg ser alltid etter bilderammer når eg er der, brukar å ha med mål av eit par bilde eg skulle ha ramma inn, i går hadde eg sjølvsagt ikkje med meg måla, så eg må nok ned ein tur til.
Men sjekk den fine ramma eg fann! Så vidt eg kan sjå er den heilt lytefri. Bildet er berre av papir, så eg må nok finne noko anna å ha inni.(Bildet er ein reproduksjon av maleriet "OysterGatherers of Cancale", by John Singer Sargent.) Kanskje eg må bestille eit lite maleri? Bildet er berre 20 X 25 cm stort.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...