lørdag, august 16, 2014

Dagbok 2014: 16.august.

Klokka er 19.00, temperaturen ute er +14 grader C. No regnar det så smått, tidlegare i dag var det fint vêr og delvis sol.
Det har ikkje hendt så mykje i dag heller. Før middag var vi ein tur til Vik. Gikk ein runde i gågata fordi eg skulle kjøpe meg ny veske på Gåvebuda. Det er ikkje snakk om dyre merkevesker her i gården, men rimelige bruksting i kunstskinn. Eg fer stygt åt med veskene mine, og slit dei ut.
På Gåvebuda har dei så mykje fint, frå Ekelund m.a., at ein kan finne på å kjøpe ting ein ikkje treng. Det gjorde vi ikkje i dag. Synest det er synd med alle tilreisande som kjem til bygda og berre går på Amfi.
Då vi kom heim att laga vi oss middag; i dag vart det spekemat med poteter og ferdigkjøpt potetsalat. Dessert finn vi i hagen ! Mykje plommer på Opal-trea.
Vart veldig trøtt etter middag og somna på sofaen, Nils sov i stolen. Han er forkjøla og ikkje heilt frisk, men plutselig spratt han opp og for på terminalen for å fiske frå land.
Dermed fekk eg åleinetid til boklesing. Det går fort å lese bøker på papir, men då må ein sitte i ro. Dessutan røyner det på augene. Eg har mindre enn 100 sider att av boka no.
Ein av naboane våre har ikkje plommer sjølv, så ho fekk kome og plukke litt hos oss. Så kom ein annan nabo som heller ikkje har plommer.......han kjem att. Vi har sikra oss sylteplommer, og kan ikkje ete all verda. Sesongen er kort og hektisk. 
Mamma hadde eit "ordtak"-  "Intet kommer i en lukket hånd", sa ho. Det er så sant som det er sagt. Vi gir og vi får-slik er det berre.
No må eg ta fram Møre-Nytt og lese den før TV-programma begynner.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...