fredag, august 15, 2014

Dagbok 2014: 15.august

Klokka er snart 21.30, temperaturen ute er + 14 grader C; lenge sidan sist det var så kaldt. Det er overskya, og opplett, men det kom regn tidlegare.
Nils ser sport på TV, og det har han gjort i timesvis, mens eg har lese og sove, blei trøtt av alt maset.
Dette har vore ein litt uvanlig dag, mesteparten av dagen har eg stått med hendene i vasken og reinska plommer. Det betyr at eg skjer plommene i to og tek ut steinen viss den er nokonlunde laus. Rivers Early-plommene er så små at dersom ein kokar dei med steinen i, blir det veldig mykje stein. Dessutan er det somme plommer som må kasserast av ein eller annan grunn. Før middag fekk eg kokt syltetøy av 3 kg plommer, seinare reinska eg ytterligare 7-8 kg som eg fraus, gryteklare. Det var Nils som plukka dei, for eg er ikkje så spenstig når det gjeld stige-klatring. Eg vart så brun på fingrane og svart under neglene at eg nåtte vaske opp i Klorin-vatn til slutt.
Innimellom fekk vi tid til lunsj og ein liten kvilepause.Og då eg var ferdig laga eg middag, i dag vart det steikt sei med poteter og salat.
Mens eg reinska plommer las eg "Vi ses i morgen" for andre gong. Oppfølgaren kjem snart, så eg må vere budd. Elles les eg "Kalak" av Kim Leine, på papir, men eg syntest det var vanskelig å lese med fotballmas i bakgrunnen, så eg gav opp. Nils er forkjøla, elles hadde han ikkje site framfor TV-en så lenge. Han er rimelig sylta og slapp. Eg håper han kjem seg til att om ikkje så lenge. Han var såpass at han fekk slått litt plen i dag også.
Etter som det er fredag vil eg få ønske alle ei god helg. Over helga er det skulestart for dei fleste elevar, eg håper streiken blir avblåst innan den tid.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg held og på å lese Vi ses i morgen.

Besta sa...

Kjekt å høyre forfattaren lese, men når ein høyrer lenge om gongen, kan det bli litt travelt.Men han er veldig flink å få fram typane. Eg held på med CD 4-for andre gong.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...