tirsdag, august 26, 2014

Dagbok 2014: 26.oktober

Klokka er 20.15, temperaturen ute er ca +15 grader, det er lettskya og litt sol. I dag kom sommaren tilbake med full styrke og det er berre deilig!
Nils var relativt tidlig oppe og reiste ut for å fiske makrell i lag med Hassan. Dermed hadde han også hjelp då han skulle ha båten på land.
Eg var her heime og nytta høvet til å bake tre brød i dag også, og mens deigen stod til heving, fekk eg vaska kjøleskapet-blant anna. Då Nils kom heim hadde vi lunsj med varmt brød.
Etter ein ørliten pause, gikk Nils ut for å vaske båten innvendig. Eg sette meg føre å klippe gras med kantklippar og elektrisk plenklipper. Eg jobba så sveitten sila, for graset var langt, vått og seigt. Eg måtte gi meg før eg var ferdig, men så tok Nils og køyrde bio med motorklipparen ei stund, og så overtok eg. Vi har altfor mykje plen !
Innimellom har eg skrive tre Prøysen-songar på maskina som eg skal trykke opp til pensjonistmøtet komande tysdag. I morgon må eg hive meg rundt og skrive førehandsomtale; det plar vere fort gjort.
Nils hadde tinga på eit par sterke karar til å snu båten, og dei var ikkje tungbedde. Og ikkje var det lenge gjort. No står det att å vaske båten, og smørje den oppunder.Det må gjerast mens vêret er godt.
Til "middag" i dag vart det kjøpe-pizza. Vi var nokså gåen begge to og hadde ikkje lyst på mat.Og slettes ikkje lyst å LAGE den. Men pizza er aldri feil; den gikk ned på høgkant.
Og så ringde altså ei veninne frå barneskulen,  og spurde om eg kom på konfirmanttreffet. Eg har ikkje meldt meg på, sidan eg ikkje har vore heilt i vigør, hostar og snufsar gjer eg enno. Men eg fekk nokre dagar til å tenke på.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...