mandag, september 30, 2013

Bok nr. 52-53 -2013: Den lange hvite skyens land.


 Den lange, hvite skyens land

Sarah Lark

Den lange, hvite skyens land

Denne storslåtte familiesagaen satt i New Zealand, har ligget på tyske bestselgerlister i 50 uker.  Boken er første bind i en New Zealand-trilogi som har solgt i over 7 millioner eksemplarer verden over.

Britiske, unge kvinner krysser jordkloden til arrangerte ekteskap med koloniherrer i et fremmed land. Men finnes lykken og kjærligheten på andre siden av verden?
 
London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen.

Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren Gwyneira Silkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales.
På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen. Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på.
En fengslende historie om kjærlighet og hat, tillit og fiendskap, og to familier som er uløselig knyttet sammen.
...............................................................................
Dette er det eg vil kalle ein reinspikka under haldningsroman, og det var eg klar over på førehand. Derfor kan eg ikkje klage på at boka nettopp er det. Som de ser er den også ein "bestseller" og det seier sitt. Når så mykje er sagt, så har eg kosa meg med litt lett underhaldning på øyret mens eg strikkar ,gjer husarbeideller ev. går tur.
Boka er også "dyrisk", her er mykje sauer, hestar og hundar.
Ærlig talt lurte eg somme gonger på om boka var skriven for vaksne folk. Men eg kjem nok til å lese neste bok i serien, for å sjå "korleis det går."

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...