tirsdag, mars 12, 2013

Bok nr.13 - 2013: Kvinnen i buret.

Kvinnen i buret
Den unge, fremadstormende og vakre politikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - uten resultat. Lynggaard er som sunket i jorden. Først da den utradisjonelle kriminalinspektør Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nyopprettede avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer det et avgjørende gjennombrudd i etterforskningen. Og snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan.
Kan Carl og Assad forpurre planen, eller kan de selv bli ofre for den?


Eg trudde eg hadde lese alle bøkene i serien om Avdeling Q, men så hadde eg ikkje fått med meg den første. No har eg altså lese den også, og det er eg glad for, sjølv om eg burde ha lese den først.
Jussi Adler Olsen er på ein måte min favoritt når det gjeld krim. Historiene er grufulle nok, men eg diggar språket og seiemåtane til denne forfattaren. Og så er det syraren Assad med sitt noko spesielle språk, som får han til å virke litt enfoldig. Det er han absolutt ikkje. Eit "nytt" ord har eg lært meg i denne boka- "imposant".Denne serien vil eg anbefale, for folk som ikkje er altfor skuggeredde.Opplesaren les godt.
Fil:Jussi Adler-Olsen.jpg
Jussi Adler Olsen.

1 kommentar:

arieldog sa...

Eg syntest denne var veldig spennande. Har skaffa meg ei av dei andre bøkene - eg trudde eg allereie hadde lese den, men det hadde eg ikkje...

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...