mandag, mai 28, 2012

Vêrmelding 28.mai - 2012

Klokka er 14.30. Temperaturen er + 12 grader C , det er skya, med litt regn og litt sol innimellom. Avgjort ikkje vêr for soling på altanen. Så etter litt fram og tilbake-prat, vart vi enige om å køyre fram i Nupen og gå framover setrevegen eit stykke. Vi ville no sjå på herjingane til Dagmar og naturen elles. Det går an å køyre fram på setra, der er bra veg, men mange gjer som vi og går! Før gikk vi ofte denne turen, for spreke folk er det ingen lang eller tung tur, men det er 8 år sidan eg sist var i stand til å gå her. For jammen kom eg meg heilt fram. Det hadde eg knapt drøymt om at eg skulle oppleve.Litt pussig at eg vi møtte samme personen på same staden som for 8 år sidan, men så går han der nesten kvar dag.
Elva på bildet heiter Rossåa og renn saman med Ørstaelva  (Ose-elva) nede på Mo. Det er to setrar her framme, Mo-setra og Valla-setra, før måtte vi vasse over elva for å komme frå den eine til den andre, men for nokre år sidan vart brua bygt. Den er så gammal at eg har gått over den før. Der er bilveg til Mo-setra også. No driv Nils og lagar til middag. Hadde ein porsjon blandaball i frysaren som skal smake godt i dag.
Her er nokre bilde frå turen:

                            Mykje øydelagd skog over alt.
                            Her har det gått eit ras.

          Dette er restane av den gamle Engesetsetra.

Og her er hyttene på den "nye" Engesetsetra.På andre sida av vegen.
                            Dette er fossen i Tverrberget. 
  Rossåa hadde fått godt påfyll med vatn, ville nødig hamna uti der i dag.
 Vallasetra. Her er det "ekte" hytter og ingen luksuspalass.

1 kommentar:

solveig sa...

Kjekt at du greier å gå lengre turar att!

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...