lørdag, mai 26, 2012

Vêrmelding 26.mai - 2012

Klokka er ca 19.00. Temperaturen er +23  grader C og veret har vore strålande i heile dag.Vi får nyte dei dagane vi får, og det er jo flott at veret er bra i pinshelga når mange er fri.
Nils har hatt eit prosjekt på gang, nemlig beising av altanrekkverk. Han må ta det i etappar, for han reagerer på "dunsten" av beisen. Eg har gjort litt lettare husarbeid, shina opp kjøkkenet, vaska klede etc etc. Det er ikkje fritt for at eg har sola meg på altanen, men eg heldt ikkje ut så lenge om gongen. Det har vore varmt. Vi var ein liten tur på nærbutikken f.m. elles har vi vore heime.
Var ut og plukka inn rabarbra, som no er blitt til ei skål rabarbragrøt.Kokte nokre tørre vaniljestenger i lag med rabarbraen, noko som gav ein litt meir spennande smak.Nils er kry av sukkerertene som han som vanlig sådde tidlig og som no spirer. Han har ikkje kjøpt nye frø (erter) på mange år, men tek til sides så-erter av våre eigne.


No blomstrar buska som vi kjøpte i staden for den døde skjærsminen. Hageperlebusk heiter den.Dreiv og vatna tidlegare i dag, det som er nyplanta må få ein ekstra tår.
Og i kveld er det MGP . Favoritten min er Serbia, men håper det beste for Norge og Tooji.Det er i alle fall mykje kjekkare når Norge er med.
Eivind hadde vore på besøk på Kulturskulen, og der var ein av dansarane frå Fairytail og lærte dei å "sparke hatten". No er Rasmus med familie i Daftø, der dei skal feire pinsa i leikeland.

1 kommentar:

solveig sa...

Eg sådde ertene eg fekk for nokre dagar sidan.
Tooji har fått god hjelp av ein annan songar, skyggemannen kallar karane han!

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...