mandag, mars 26, 2012

Bok nr.12 - 2012: Det du ikke ser

Det du ikke ser
"England 1911. Presten Albert Canning og hans naive hustru Hester deler en pasjon for spiritisme og lever et lykkelig liv i en søvnig landsby i Berkshire. Men idyllen blir brutt av to nykommere til landsbyen: Først kommer Cat, den nye tjenestejenta, en fri sjel som blir reddet ut av fengsel av det vennlige ekteparet. Mens hun forsøker å finne en utvei til å rømme, finner hun seg vel til rette i landsbyens hemmelige underverden.

Så ankommer Robin Durrant, en ledende ekspert på det okkulte, nysgjerrig på rykter om at overnaturlige vesener holder til i myrene rundt landsbyen. Robins magnetiske sjarm og store karisma gjør at han snart blir en ettertraktet mann - som fascinerer flere.Gjennom en lang, varm sommer blir atmosfæren stadig sterkere ladet av ambisjoner, kjærlighet og sjalusi - en blanding så kraftfull at den til slutt ender i mord."
Denne boka er i sjangeren "lett underhaldning"; men eg må innrømme, litt mot min eigen vilje, at eg likte denne boka. Dei som har lese "Arven" kjenner forfattaren. Det som ikkje kjem fram i utklippet frå nettet er at boka handlar svært mykje om kvinnesak. Boka er godt skriven, og opplesaren er flink.

3 kommentarer:

solveig sa...

Då eg løas innleiinga, forventa eg heilslakt ...

solveig sa...

las

Besta sa...

Om ein likar ei bok eller ikkje, har mykje med forventningar å gjere. Her venta eg ein "bestseller" og då er ikkje denne den verste eg har lese.Av og til er det kjekt å lese berre for underhaldninga sin del, litt eventyr. Her er sjølvsagt både det eine og det andre eg kunne ha sett fingeren på, men jamt over så likte eg boka.

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...