søndag, november 13, 2011


Klokka er 19.15. Gjestane har reist, og vi har fått rydda vekk det meste rotet. Eg føler meg overoppheta, trur eg har fyrt inn på litt for mange kaloriar i dag. Temperatuen ute er no +8 graderog det har vore grått og litt regn i dag. Samma det berre det ikkje kjem snø. Ikkje enno,please!
I dag har vi altså feira farsdag, Nils sin bursdag og Erlend sin 8 årsdag som er den 24. Han fekk pakkane sine i dag, med oss og med tanta, så det var no kjekt for han. Det vankar vel litt på sjølve dagen også.
Menyen i dag var den same som kvart år på denne tid: pinnekjøt med rabbestappe. Det er Nils som styrer med den delen av matlaginga.I år hadde vi lammeribbe. Eigentlig likar vi betre sau, men den kan av og til bli VEL seig. Kjøtet i dag var prima. Kjøpt på Kiwi på Vallabøen. Solveig kom med karamellpudding til dessert og eg hadde piska krem.
Til kaffimåltidet som gikk av stabelen litt seinare, hadde eg kjøpt kransekake og laga to bløtkaker. Margrete hadde laga Oreokake, som er ungane sin favoritt.Det blir alltid litt spleis når familien samlast.
Vi gamle og vaksne sat for det meste og prata, men dei 6 barnebarna som var til stades, tok seg ein tur ned på Statoil og kjøpte aviser, så dei fekk mosjonen. Det skulle kanskje vore omvendt?
Nils fikk mange fine og nyttige gåver, og ein rosa asalea prydar no bordet i stova.
For å markere at vi har hatt fine haustdagar i det siste og at vinteren enno ikkje er komen, hadde eg pynta med ein blomst av blomkarse på kvar tallerken. Men ingen åt dei, til tross for at det er fullt mulig.

2 kommentarer:

arieldog sa...

Tusen takk for oss - det var som alltid triveleg å møtast, og vi har ete altfor mykje god mat. No ser vi fram til restegildet...

Hildegard sa...

Kjekt å sjå bilder på døtrene sine bloggar og lese om trippelfeiringa. Gratulerer husbonden med 75 årsdagen i morgon.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...