mandag, november 07, 2011

Alltid vellykka sukkerbrød.

Eg kom i skade for å skrive på bloggen at eg alltid er heldig med sukkerbrøda mine, og no er det nokon som vil ha oppskrifta. Eg har brukt ei oppskrift som eg har i hovudet i alle år, men så fann eg ei på nettet som var nesten heilt lik, så no brukar eg den. Den passar til ei form på 24-26 cm i diameter.
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl kveitemjøl
1 dl potetmjøl
1,5 ts bakepulver.
Pisk stiv eggedosis, ha i mjøl og bakepulver, rør godt rundt. Ver ikkje redd å røre saman med miksarkraft - men ikkje for fort.
Fyll røra i forma, som skal ha bakepapir i botnen-men for all del:Smør ikkje kantane på forma!
Set forma i heilt kald omn, skru på omnen og set termostaten på 160 grader. Då skal kaka stå i omnen 50-60 minutt.(Dette har eg ikkje soge or mitt eige bryst, det stod i ei kakebok som eg hadde då eg var heilt ung. Har inga aning om kvar ho har blitt av).
Eg frys kakebotnane i forma med det same dei er kalde. Dei er lettare å skjere laus frå forma og dele opp når dei er frosne.
(I går laga eg to botnar; den som eg sette i heilt kald omn vart 2-3 cm høgare enn den som eg sette i forvarma omn.)

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 20. desember

 Klokka er no 19.30, temperaturen ute er 0 grader og det verken regnar eller snøar akkurat no. Sist natt kom det såpass mykje snø at det var...