tirsdag, oktober 25, 2011

Svein Arne fyller 70 år.

I dag er det 70-årsdagen til bror min. Vi er berre to søsken, og eg er halvtanna år eldre enn Svein. Vi var liksom jamnaldra heile barndommen, sjølv om eg hugsar litt lenger tilbake enn han. Eg kan faktisk hugse at han låg i barnevogna, og at eg køyrde han i dukkevogna mi rundt bordet i stova. Kan også hugse at eg prøvde i knyte sløyfe i dei lange, lyse krøllane hans.
Han vart altså fødd i 1941, ei tung og vanskelig tid for dei fleste i landet, tillegg vart det ein lang og kald vinter det året. På den tida budde vi i paktarhuset på prestegarden.
Mykje er forandra sidan den gongen, det skjer faktisk mykje på 70 år. Ikkje berre i eit menneskeliv, men utviklinga i verda har vel aldri gått fortare enn dei siste 60-70 åra.
I staden for å bu i eit lutfattig og krigsherja land, bur vi no i verdas rikaste.Slik har det gått framover. Men når det gjeld oss sjølve, er det ei anna sak. Vi skulle vel gjerne vore både yngre og sprekare, men det kan vi ikkje ha særlig håp om å bli.
I staden får vi vere glade for alt det positive som har skjedd i alle desse åra. For barn og barnebarn, som vi begge er blitt rikelig velsigna med. Ikkje minst.
Svein har alltid hatt mange interesser. Bilar, og særlig veteranbilar, er ei av dei. Han hadde ikkje fylt 14 år eingong då han begynte å jobbe på bilverkstad. Han har alltid vore glad i å teikne og måle, og særlig etter han vart eldre har han dyrka denne interessa. I alle heimane til eigne barn og til mine, heng der bilde som han har måla. Og eitt år då han skada seg så han måtte legge bort penslane for ei stund, slo han seg på slektsgransking. Der har han vist ein utrulig trott, for det er litt av eit detektivarbeid han har lagt ned i å finne fram til forferdrar-og mødrer.
Elles stiller han opp for barn og barnebarn, anten dei treng hjelp til hestetransport eller bilreparasjonar. Med elleve barnebarn i nærleiken, har han aldri for lite å ta seg til.
Dessverre har eg få bilde frå vi var små, men eg har plukka ut eitt frå den tid tanta vår med familie budde på apoteket, som den gongen låg i Hola.Svein sit heilt til venstre på bildet.  I bakgrunnen ser vi Almenningen som den gongen såg litt annleis ut enn i dag.
Vi vil gratulere Svein med dagen i dag, og ser fram til feiringa komande sundag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...