mandag, oktober 24, 2011

Bok nr.61 -2011: Med katten på fanget.

Då har vi vore på "Bokslepp" på Kunsthuset i Ørsta. Eg må med skam bekjenne at det er første gongen eg har vore der. Der er jo heile tida utstilling av maleri og grafikk t.d.
Det var ein vi kjenner godt, som i ein alder av 70 år debuterte med ei eiga diktsamling. Det kom nesten som ei bombe på meg. Eg visste at han las veldig mykje lyrikk, men ikkje at han skreiv sjølv. Det vesle lokalet var nesten stappfullt av venner og kjende, og det var kjekt.
Ottar fortalde om sin eigen barndom og ungdom på ei ganske stor gard i Eidsdalen, ikkje så langt frå Geiranger, og så las han dikt. Sjølvsagt. Per Ragnvald spela piano innimellom, så det vart eit variert program. Mange av dikta var humoristiske, han hadde vel valt ut dei til høgtlesing, mens dei meir alvorlige passar betre å lese sjølv. Dikta hadde rim og rytme, var lett tilgjengelige, men ikkje banale.
Etterpå vart det sal av bøker i underetasjen, og vi fekk kaffi og kringle. Kringla var Ragnhilds heimebakte, som er verdens beste.
Trefte mange "gamle kjende"- folk som eg har jobba i lag med, og som framleis er i arbeid. Det er derfor eg møter dei så sjelden. Ein trivelig kveld.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...