lørdag, oktober 08, 2011

Bok nr .56 - 2011: Vinterstengt

No har eg endelig kome meg gjennom denne boka. Det vart lite lese mens vi hadde besøk, som rimelig kan vere, men det er andre grunnar også for at eg har brukt lang tid på dei 7 CD-platene. Eg har lese bøker av same forfattaren før, og veit eigentlig koleis han bygger opp historiene sine, og denne var som dei andre, med eitt unntak. Han plar ha interessant bakgrunnsstoff-det manglar her. Rettnok er han ein liten tur i Litauen og besøker "Tyvenes marked"- og ser fenomenet med tjuveriraida til Norge frå ei anna side. Elles er dette ein "politiroman", der vi heile tida følgjer politiet sitt nitide arbeid for å oppklare tjuveri, mord og narkotikasmugling. Og det er gjort på ein slik måte at det for meg blei dødsens kjedelig,- eg "datt ut" heile tida, og måtte spole tilbake og høyre om att ørten gonger.
Opplesaren les for såvidt greitt nok, men han legg stemma i eit svært lågt toneleie noko som gjer teksten enda meir kjedelig. Når eg slaktar denne boka, reknar eg med at lesarane reagerer ulikt. Somme vil lese den for å finne ut om det verkelig kan vere så gale som eg meiner, mens andre vil la boka ligge. Det er fritt val.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...