onsdag, april 06, 2011

Bok nr.21 -2011: De ensomme

Det finst eit utal krim-bøker på markedet, og det blir stadig fleire forfatterar som prøver seg på denne sjangeren. Ja, eg mistenker at mange legg inn eit lite mysterium eller brotsverk i bøkene sine for å nå eit breiare publikum med bodskapen sin. Eg synest også at krimbøkene endrar seg frå å vere spenningslitteratur, til å bli meir og mindre psykologiske romanar som fortel om det tragiske i brotsverket, og prøver å forklare forbrytaren ut frå bakgrunn og meir og mindre tilfeldige hendingar. Det er langt frå Agatha Christie til moderne krimforfattarar, for å seie det slik.
Håkan Nesser er ein forfattar som først og fremst skriv om menneska bak tragediane. Her er ikkje fart og spenning, likevel er det driv i bøkene hans. Eg ser ikkje bort frå at han appellerer mest til godt vaksne lesarar.
Eg kunne godt ha skrive mykje om denne boka, men då eg søkte på nettet, fann eg ein blogg der vedkomande hadde skrive akkurat det eg meiner, og kvifor skulle eg då skrive det om att?

Andre bøker av Håkan Nesser som eg vil anbefale er: Kim Novak badet aldri i Genesaret sjø og Herr Roos

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...