No har eg ein bolledeig ståande til heving. Skal bake bollar med og utan rosiner i dag. Eg har funne ei oppskrift på nettet som eg er veldig fornøgd med. Brukar den til bollar, skillingsbollar, skulebrød, prinsessekake m.m. Som de ser er den ganske søt, så der kan ein regulere etter eigen smak. Eg lagar sjeldan søt gjærbakst, men til jul gjer eg eit unntak.
1 liter melk
250 gram smelta smør
3 dl sukker
2 egg
100 gram gjær for søte deigar
3 ts kardemomme
2,1 kg kveitmjøl (Ha ikkje alt i på ein gong, men gøym noko til utbaking.)
Skriv ikkje noko om framgangsmåten, då eg reknar med at dei fleste kan lage ein gjærdeig.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dagbok 2024: 21.November
Starevegen i vinterdrakt Klokka er no 17.32, temperaturen ute på trappa er m...
-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka er no16.42, temperaturen ute er +24 grader, Det har vore ein fin dag, og den vart finare etter kvart. Bildet over tok eg på føremidda...
-
Klokka er no17.14, temperaturen ute er + 16 grader,det er mest overskya men opplett og fint ver å gå tur i. Eg kom nettopp att frå ein tur p...
2 kommentarer:
Svært lik den eg "har i hovudet", og som eg brukte til lussekattar. På skulen har eg tilpassa væskemengda 1 pk mjøl, 2 kg.
Det er ikkje så lant unna. Har ikkje meir enn ca 2 kg i deigen, resten er til utbaking. Greitt å halde seg til ein deig, synest eg, så slepp ein så mange oppskrifter. Eg har ikkje så mange deigar i hovudet, bakar ikkje så mykje som du.
Legg inn en kommentar