søndag, juli 11, 2010

Bok nr.37 2010: Beretningen om herr Roos

Håkan Nesser er vel kjent for dei fleste som farfattar av krimbøker, der politimannen Van Veteren er hovudpersonen.Denne boka er også merka som kriminalroman, men eg vil påstå at den er heilt annleis enn dei fleste andre i same sjanger. Det er verken særlig mykje spenning eller dramatikk her, og VI veit heile tida kva som skjer, sjølv om politiet ligg langt etter i løypa.Det som ber denne romanen frå først til sist er personskildringane og det at Håkan Nesser er ein glimrande skribent. Heile boka er halden i ein lett sarkastisk tone, á la Aarto Paasilinna, men utan hans spesielle humor.( Men humor er her også) .Vi kjem like inn i psyken til hovudpersonane, og får også del i fortida deira.Det er inga infløkt bok, den er lettlesen med få personar og enkel handling, noko som kan vere ein fordel med lydbøker.
Meir enn brotsverk handlar denne boka om livet, kva vi gjer ut av det og om menneskelige relasjonar. Slutten var veldig bra! God bok!
Nils Ole Oftebro les så godt at han ville fått den verste bok til å høyrast ut som eit mesterverk, så denne boka bør lesast med øyrene.Det er mitt beste råd.
Kva boka handlar om kan de lese her 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...