fredag, desember 11, 2009

Bok nr.80:Et annet liv.


Eg har lese berre ei bok av denne forfattaren før, og det var Livlegens besøk,der han fortel om dronning Caroline Mathildes kjærleikshistorie med den tyske legen Struensee.Eg likte den boka godt,men hadde inga aning om at den samme forfattaren har skrive eit utal romanar og også mykje dramatikk for scena.
Et annet liv er ein sjølvbiografi, men han omtalar seg sjølv i 3.person. Her fortel han om oppveksten i Nord-Sverige som einaste sonen til lærarinna Maja, faren døde før han var årsgammal.Miljøet er prega av streng religiøsitet og fråhaldsrørsle. Seinare i livet kjem han til å reise mykje, og han er til stades når mange store og viktige ting skjer, eller i alle fall i nærleiken. Han flyttar til Berlin. Munchen, New York, Los Angeles, Paris osb.men ender til slutt opp i København.Han gifter seg fleire gonger og ligg lenge under for alkoholmisbruk.
Dei store interessene hans heilt frå ungdommen av er idrett og politikk, noko som speglar seg i det han skriv.Han skriv mykje om seg sjølv og menneske han møter, men lite om koner og born, og det han skriv om dei er berre positivt. Så dette er inga bok med utbretta privatliv, noko som eg synest er sympatisk.
Boka er mangfoldig, som rimelig kan vere når eit langt og innhaldsrikt liv skal ned på papiret, og eg likte boka veldig godt.Det er ingen pageturner, men heller ei bok som ein les med ettertanke.
Vil du lese meir om forfattaren kan du slå opp her.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...