mandag, november 19, 2007

Lydbøker

Dei fleste veit vel at eg er ein storforbrukar av lydbøker, som eg låner på biblioteket her.
Det starta med at eg fekk problem med eit auge og ikkje kunne lese bøker på vanleg måte. Så vart eg dårleg i rygg og hofte og måtte sitte/ ligge det meste av tida. Og som toppen på kransekaka, kom tinnitusen, ein svisjande lyd i høgre øyret som aldri held stilt.
Gjennom alle desse "prøvelsane" har lydboka vore til stor hjelp og trøst. Og der finst så mange gode bøker og gode opplesarar. Dessutan kan ein fint lese mens ein gjer andre (kjedelige) ting.
Eg somnar med Walkmanproppane i øyret, så høyrer eg ikkje tinnitusen så godt.

For dei som likar finsk humor, vil eg anbefale Harens år, ei lita perle av ei bok på berre 4 CD-ar.
No les eg Engelen på det sjuende trinn, ei bok som kanskje er kjend for dei fleste, der forfattaren skildrar den lutfattige barndommen sin i Irland på ein måte som får ein til å gråte med eine auga og le med det andre. Det er samme forfattaren som skildrar det vaksne livet sitt i boka Lærer´n.Den har eg visst nemnt før. Der skal vere ei bok mellom desse to også. Eg vil tilrå andre å lese bøkene i kronologisk rekkefølgje.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 20.april

  Under over alle under, eg fekk til å legge ut bilda eg tok i dag føremiddag, eg trudde det aldri ville skje- Det verste er at når eg endel...