tirsdag, juli 30, 2024

Dagbok 2024: 30.juli



Klokka er no 17.30,ute er det skodde og litt regn, det var ikkje så begredelig ver før i dag, veret skiftar ofte for tida. I dag fyrte eg litt i omnen, for det vart litt kjølig.

Eg hadde ingen planar for denne dagen, rekna med å få slappe av litt. Men eg hadde avtale med Marit om å fare ned på KIWI og handle. Ho skulle køyre. Og slik vart det. Vi ser litt på prisar når vi går rundt., og noko som eg syntest var litt artig, var prisane på poteter og kålrabi. Eg hugsar den første hausten etter at Nils og eg hadde gifta oss og skulle handle inn i stort. Då kjøpte vi ein sekk poteter og ein sekk med kålrabi. Potetene kost 45 øre kiloen og rabba 35 øre. No blir desse to varene selde for om lag same pris- i kroner. 

Då eg kom heim att, bestemte eg meg for å gå på Vernet mens eg enno var kledd for å vere ute. Det var ikkje så spennande på Vernet i dag, eg trefte ingen eg kjende, men blei litt kjend med ein eldre mann, mykje yngre enn meg, han dreiv og sprang for full fart opp steintrappa fleire gonger. Eg får nøye meg med å gå.

Til middag i dag åt eg resten av grauten frå i går, elles har eg gjort lite og ingen ting, men det var også planen for dagen. I går jobba eg mykje, så det går opp i opp. Det er berre det at eg har lyst å gjere noko i hagen, det er mykje som trengst å gjere noko med, til dømes plukking av rips og solbær.


Eg har tre sortar clematis, ein lavendelblå, ein rosa og tre møkt lillablå, det var ein som eg har delt opp. Merkeleg nok er det ingen av dei tre som blomstrar enno. dei brukar å vere først. Når mine klematis blomstrar så seint på sommaren, er det fordi eg klipper dei heilt ned om hausten. Men så er det no kjekt å ha noko som blomstrar seint også, for no er ikkje rosene så fine lenger og mykje anna er på retur også. Men vi KAN få ein Indian summer i år ! Ein kan i alle fall håpe.

Margrete er heime frå Liverpool så eg håper å få treffe henne snart og høyre litt frå den store verda.
 

Denne clematisen er veldig fin, med gulltrådar midt i blomsten, berre synd at eg ikkje har fått støtta den opp slik eg skulle. Men det kan eg rette på.
På skjermen min står det no: Regnet slutter-og det er no bra. Har ikkje vatna mykje denne sommaren, det har regna mykje om nettene.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 19.september

  Klokka er no17.45, temperaturen ute er + 20 grader og vi har hatt ein fin sommardag i dag igjen. Eg var på trening som vanleg om torsdagar...